F1: Fekete ezüsttel – így újult meg 2021-re a Mercedes autója

Minimális változások tarkítják a brackley-i bajnokcsapat új autóját, a W12-t, viszont a poént már idő előtt lelőtték a Mercedesnél.

m256876.jpg

Kirívó meglepetésekkel nem szolgált a Mercedes keddi autóbemutatója, a csapat, illetve annak versenyzője, Valtteri Bottas ugyanis már több kisebb-nagyobb részletet kiszivárogtatott az eseményt megelőzően, így az előre meghirdetett délnél fél órával korábban megjelent stúdióképek már csak az esetleges kérdőjeleket tisztázta. Több ponton is változtatott tavalyi festéséhez képest a gárda: a Lewis Hamilton rasszizmusellenes kiállását támogató fekete dizájnba a Mercedes korábbi éveire emlékeztető ezüstből is került, míg a motorborításra szórt csillagokat AMG-logók váltották.

Bottas szelfijén jelentősen megvillant a W12.

Ellenben a már bemutatott McLaren MCL35M-mel és a Red Bull RB16B-vel, a Mercedes követi a hagyományt számozások terén, így Bottas és Hamilton idei autóját W12-nek keresztelték el, függetlenül attól, hogy érdemi technikai szabályváltozásokra csak jövőre lehet számítani. Amellett, hogy az idei autó fejlesztésénél jócskán megkötötték a Mercedes kezét, szintén újdonság, hogy a brackley-iek már a tavalyi év elején hatalmas döbbenetet kiváltó csodafegyverüket sem használhatják, mivel az FIA egyetlen szezon után elkaszálta a ravasz, a gumikezelésen könnyíteni hivatott megoldást, a DAS-t, más nevén a kettős tengelyű kormányzást.

A Mercedesé az ötödik autó, amit bemutattak az idei mezőnyben, a már említett McLarenen és Red Bullon kívül az Alfa Romeo és az AlphaTauri versenygépét is leleplezték. Autóbemutatók szempontjából pedig ez a hét kifejezetten sűrűnek ígérkezik: az Alpine új autóját még a keddi nap folyamán, 16:00-kor mutatják be, majd szerdán az új Aston Martinról, csütörtökön a Haas új festéséről, pénteken pedig az új Williamsről hull le a lepel.

Változatlan felállással vág neki a 2021-es szezonnak a Mercedes, Hamilton szerződéshosszabbítását ugyanis csak néhány héttel ezelőtt jelentették be. A hosszú távú versenyzőkérdést viszont a bő egy éven át tartó huzavona sem oldotta meg, csak a következő hónapokban kezdenek majd egyeztetni a folytatásról – nem mellesleg a bizonytalanság megágyazott azon spekulációknak is, melyek szerint a brit a rekorddöntést jelentő nyolcadik világbajnoki címmel a zsebében visszavonulhat az év végén.

Bottas kontraktusa csakugyan lejár 2021 végén, így akár egyszerre két hely is felszabadulhat a Mercedesnél, mely a télen új tulajdonosi struktúrát alakított ki. Néhány héttel ezelőtt maga Toto Wolff is elismerte, hogy négy várományosa akad a 2022-es üléseknek. A csapatfőnök igyekezett csillapítani a kedélyeket azzal, hogy Bottas és Hamilton addig is megkap minden támogatást a csapattól, de vajon jövőre eljön a Mercedeshez évek óta kötődő George Russell, Esteban Ocon páros ideje?

A 2021-es F1-es előszezon menetrendje:

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516447332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása