F1: Ismét kongatják a vészharangot a Mercedesnél, baj lehet a motorral

A Mercedes motorrészlegének vezetője egy friss interjúban elismerte, gond van a bajnokistálló idei erőforrásával, ugyanakkor csillapította is a kedélyeket: úgy tűnik, még a bahreini szezonnyitó lehet meglehet a gyógyír.

m240483.jpg

Másfél hónap múlva rajtol a Bahreini Nagydíjjal a 2021-es F1-es szezon, egy hónap múlva ilyenkor pedig már javában zajlanak a téli tesztek is. Úgy tűnik azonban, gond van a Mercedes idei erőforrásával, legalábbis ezt kommunikálja a csapat. A korábbi években is volt rá példa, hogy a külvilág felé hasonló, pánikszerű nyilatkozatokat tett a Mercedes, a V6-os turbóhibrid-érában ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen a dominanciája, hiszen 2014 óta minden évben az egyéni, illetve a konstruktőri összetettet is uralták.

„Tisztában vagyunk vele, hogy vannak problémáink az erőforrással, viszont vannak terveink is azok megoldására. Biztos vagyok benne, hogy az első versenyre rendben leszünk”ismerte el Hywel Thomas, a Mercedes motorrészlegének ügyvezető igazgatója, gondolatait a The Race szemlézte. Thomas megjegyezte, az is nehézséget jelent, hogy a mostani az első holtszezon, amikor már korlátozott ideig lehet csak tesztelni az egységeket a próbapadon.

m237265.jpg

„Éppen ezért minden egyes próbapados teszt számít, és muszáj biztosra mennünk abban, hogy teljes mértékben produktívak vagyunk, és minden egyes órában megtudjunk valamit az erőforrás teljesítményéről, illetve megbízhatóságáról. Továbbá ez az első tél, amikor mindössze egyetlen fejlesztéssel készülünk a teljes szezonra. Emiatt már az első változatból ki kell sajtolnunk minden teljesítményt, és teljes mértékben megbízható motorral nekivágnunk az idénykezdetnek” – utalt a szabályváltozások jelentette megszorításokra.

Amennyiben a Mercedes problémái nem oldódnak meg, az hatással lehet az Aston Martin, a McLaren és a Williams teljesítményére is. A korábbi évek alapján viszont aggódni aligha kell, még ha a Mercedesnél utólag is azt hangoztatták, hogy tavalyi szezonkezdésüket a koronavírus-járvány megjelenése mentette meg, mivel annak köszönhetően – a kötelező gyárleállás ellenére is – orvosolni tudták a gondokat, így a júliusban megrendezett Osztrák Nagydíjtól fogva uralni tudták a mezőnyt.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616425672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása