F1: Alonsót újra megműtik a holtszezonban

Saját bevallása szerint az újabb beavatkozás miatt kéthetes kényszerpihenőt tart majd a télen Fernando Alonso.

jm2111de593.jpg

Hetekkel visszatérése előtt érte baleset Fernando Alonsót kerékpározás közben, aminek következtében eltört az állkapcsa, amit lemezekkel kellett rögzíteni. „Jobban fel kell készülnöm, mint az előző évben, persze a februári kerékpárbaleset sem segített” – idézte idei benyomásai kapcsán Alonsót az F1.com.

Az Alpine spanyol versenyzője egyúttal megerősítette, hogy januárban újabb műtét vár rá, de ezúttal a rehabilitációja már a lemezek kivételével folytatódik. „Januárban így lesz két hét pihenőm, de ez valószínűleg a műtét nélkül is meglenne, csak azért, hogy relaxáljak” – tette hozzá a kétszeres világbajnok, akinek meggyőződése, hogy utána százszázalékos lesz.

Alonso arról is beszélt, annak ellenére, hogy jövőre 40 évesen ő lesz a mezőny legidősebb tagja Kimi Räikkönen visszavonulása után, továbbra is fiatalnak érzi magát. Készen áll a versenyzésre, ennek jegyében a hétvégén 24 órás gokartversenyen vesz majd részt Dubajban. „Szupererős vagyok, akár már a jövő héten el tudnám kezdeni a szezont Bahreinben” – jelentette ki magabiztosan.

Szezon előtti balesete ellenére nem vallott szégyent visszatérő évében Alonso: a Hungaroringen győzelemhez segítette csapatát és csapattársát, Esteban Ocont – a Lewis Hamiltonnal szembeni védekezését még az FIA is díjazta –, majd Katarban dobogóra is állhatott. Tizedik lett a pontversenyben, 81 egységgel zárva az évet.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616785856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása