F1: A koronavírus nélkül elkerülhetetlen lett volna a Mercedes-dráma 2020 elején

Jobbkor nem is robbanhatott volna ki az autó- és motorsport világát hónapokra megállító koronavírus-járvány a Mercedes szempontjából: a brackley-iek főtervezője elárulta, ennek köszönhetően sikerült gatyába rázni a teszteken amúgy problémásnak ígérkező erőforrást.

m233143_1.jpg

Valószínűleg a történelemkönyvekbe is bekerül majd egy nap, ahogy a koronavírus-járvány 2020 első felében szinte mindent megállított, hónapokon át az autó- és motorsportot is főként szimulátorversenyek tették ki, a Formula–1-es szezon is március közepe helyett csak július elején vehette kezdetét, miután az Ausztrál Nagydíjat végül szűk két órával az első szabadedzést előtt fújták le.

A villámcsapásként jött leállásnak köszönhetően azonban jelentős időt nyert a Mercedes csapata, még a kötelező gyárleállás ellenére is, enélkül garantált lett volna, hogy az előszezoni tesztek során jelentkező műszaki problémák megpecsételik a bajnokistálló első versenyeit. „Őszintén szólva, jókor jött a koronavírus” – kezdte a Motorsport.com holland kiadásának nyilatkozva John Owen, a Mercedes főtervezője.

„Még az első verseny kezdete előtt is komoly problémáink voltak a motorral. Az erőforrásért felelős részlegünk állhatatos problémát fedezett fel, melyre még kerestük a megoldást. Még egy napra lett volna szükségük, de ennyi már nem fért bele, mert utazni kellett Ausztráliába. Ott azonban nem kezdődött el a szezon, így sikerült megoldanunk a legnagyobb problémákat, ellenkező esetben fájdalmasan indult volna számunkra a szezon, így némi szerencse is közrejátszott” – ismerte el.

Owen hozzátette, hogy a hosszú kényszerszünetről már egy új motorspecifikációval tért vissza a Mercedes, amit – főként a megbízhatóság növelésére irányuló újításokkal – be is vetett az Osztrák Nagydíjon. A kezdeti ijedtséget, majd a leállást pedig a Mercedes dominanciája követte, ami a csapat hetedik konstruktőri világbajnoki címét eredményezte, ahogyan Lewis Hamilton is megszerezte hetedik F1-es elsőségét, ezzel utolérve az örökranglista élén álló Michael Schumachert.

via F1i.com

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr316384592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.01.11. 19:25:20

Persze Hamilton állatkínzási ügye az nem têma.

pet77 2021.01.11. 19:34:18

Az nem ballib polkorrekt!!!

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása