F1: Kiszivárgása után hivatalosan is leleplezték Räikkönenék 2021-es autóját

A nagyközönség előtt is bemutatkozott az Alfa Romeo 2021-es modellje. Szembetűnően felcserélődtek a fehér és a mélyvörös részek a vasárnap délután már kiszivárgott C41-esen.

large-arro_2021_c41_3_4_front_left_driver.jpg

A McLaren és az AlphaTauri múlt hétfői, illetve pénteki eseményét követően folytatódott a 2021-es autóbemutatók sora: hétfőn ebédidőben az Alfa Romeo idei autójáról hullt le a lepel a főszponzor, a PKN Orlen olajipari vállalat zártkörű eseményén, amit Lengyelország fővárosában, Varsóban rendeztek meg.

Tekintve, hogy a bemutató helyszínéül az 1833-ban megnyitott varsói Nagyszínházban választották, egyáltalán nem meglepő, hogy az esemény egy zenés-táncos előadással nyitották meg, továbbá az egyes megszólalások közötti szüneteket is zenés blokkokkal spékelték – nem volt ez másképp az autóleleplezés megelőző pillanatokban sem.

Ennél is látványosabb volt, hogy a tavalyi Ferrarihoz hasonlóan, a C41 is a föld alól emelkedett ki a versenyzőkkel és Robert Kubica teszt- és tartalékversenyzővel együtt:

Ahogyan az a képeken is látható, a hinwiliek is jelentősen változtattak a festésen: ami eddig mélyvörös volt, fehér lett, illetve fordítva. Sejthető volt a módosítás, ugyanis Michał Kos, a PKN Orlen digitális tartalmakért felelős menedzsere – hogy véletlenül-e, vagy sem, nem tudni, de – kiszivárogtatott néhány részletet a C41-esből. Nem sokkal később törölte ugyan a Twitter-bejegyzést, de a 21. században az internet már nem felejt:

Némi anomália övezi az új Alfa Romeo nevét, a számozásban ugyanis átugrottak a C40-est, mondván, a kerek számot a 2022-es autónak tartogatják, melynek esetében radikális változásokra lehet számítani a szabályváltozások révén. Az idei modellen is akadnak módosítások, többek között új orrkúpot fejlesztettek ki a rendelkezésre álló zsetonok felhasználásával, csakúgy, mint az AlphaTaurinál.

Csapnivaló évet zárt nem mellesleg az Alfa Romeo tavaly, négy pontot gyűjtött csupán a gárda, ez pedig csak a Williamsszel szemben bizonyult elegendőnek, ám a korábbi híresztelésekkel ellentétben változatlan maradt a hinwiliek pilótafelállása 2021-re, miután a Ferrari-támogatott Antonio Giovinazzival és a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönennel is aláírtak egy újabb évre – könnyen lehet viszont, hogy az idei már tényleg a Jégember utolsó szezonja lesz a Formula–1-ben.

Itt nézhető vissza az Alfa Romeo C41 bemutatója.

Bemutatókban nem lesz hiány a hét folytatásában, kedden ugyanis a Red Bull 2021-es modellje, az RB16B mutatkozik be a nyilvánosság előtt, míg pénteken a Ferrari fog csapatbemutatót tartani (az olaszok autójukról, az SF21-ről csak március 10-én rántják le a leplet.)

A 2021-es F1-es előszezon menetrendje:

Fotó: Alfa Romeo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816435350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása