F1: Döntött a Mercedes, nagy változás jön jövőre

Sajtóértesülések szerint a Mercedes felső vezetésében már döntöttek is arról, hogy visszatérnek a korábban megszokott, ezüst színhez.

m291312.jpg

A rasszizmusellenes mozgalom mögé beállva, a 2020-as szezon koronavírus által jelentősen megcsúszott rajtja előtt festette feketére autóit a Mercedes, miután Lewis Hamilton teljes mellszélességgel támogatta a #BlackLivesMatter-kezdeményezést. A Formula–1 szintén még az év kezdete előtt lépett, és felhívva a figyelmet a diverzitás fontosságára elindította a #WeRaceAsOne-üzenetkampányt.

Így az elmúlt két évben valójában feketék voltak az Ezüst Nyilak, lapértesülések azonban máris az újabb változást pedzegetik: a német Bildre hivatkozva írja az F1i.com, hogy 2022-től újra ezüst színben versenyezhetnek a Mercedesek. A lap úgy tudja, erről még Abu-Dzabiban döntött a Mercedes felső vezetése.

Először októberben került szóba a nemzetközi sajtóban, hogy visszatérhet eredeti színvilágához a nyolcszoros konstruktőri világbajnok. Akkor Hamilton nem ellenezte a gondolatot, szerinte ettől ugyanis még nem változna a csapat hozzáállása sokszínűségi programjához, ami magában foglalja a brackley-iek és a hétszeres világbajnok által közösen létrehozott Ignite jótékonysági szervezetet.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916798802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása