F1: Előléptette Schumachert a Ferrari

Átvitt értelemben már jövőre a Ferrari versenyzője lesz Mick Schumacher, új szerepén pedig az Alfa Romeótól részben kirúgott Antonio Giovinazzival osztozik.

210062-fda-test-fiorano-day-4-mick-schumacher.jpg

Az már az idei szezon előtt sem volt kérdés, hogy jövőre változik-e a Ferrari felállása a Formula–1-ben, hiszen Charles Leclerc hosszabb távon, és Carlos Sainz is legalább két évre állapodott meg a csapattal. Viszont immár Mick Schumacher is a Ferrari tagja lesz, aki 2022-ben tizenegy versenyhétvégén a csapat tartalékversenyzője lesz, ha valamelyik főállású pilóta nem tudna rajthoz állni.

A Haas színeiben második F1-es idényére készülő, az olaszok támogatását évek óta élvező német ifjonc mellett Antonio Giovinazzit kérték még fel tartalékosnak. Mint ismert, a 28 éves olasz pilótát a mostani idény végén menesztették az Alfa Romeótól, így jövőre állandó jelleggel a Formula–E-ben versenyez majd a Dragon Penske Autosporttal, míg az ő helyét a jelentős kínai támogatással érkező Csou Kuan-jü veszi át.

Érdekes módon ez nemcsak a Ferrarinál, hanem ügyfélcsapatainál, az Alfa Romeónál és a Haasnál is tartalékversenyzői állást jelent, így Giovinazzi valamilyen szinten a hinwiliek kötelékében marad, a menesztéséről szóló bejelentést követő szájkarate ellenére is.

210172-scuderia-ferrari-reserve-drivers-2022.jpg

Bejelentették azt is, hogy a Formula–2-ből távozó Robert Svarcman a Ferrari tesztpilótájaként folytatja 2022-ben, Antonio Fuoco és Davide Rigon mellett. Az orosz versenyző már idén is tesztelt a csapattal, a Formula–2-ben pedig három futamgyőzelemmel második lett a bajnokságban.

Az, hogy bármelyikük is előrébb lép-e valaha, jó kérdés, hiszen a nemzetközi sajtóban máris azt pedzegetik, hogy 2025-ig hosszabbítana a Ferrari Sainzcal. Ezen fejlemény előfutára lehet a maranellóiak minapi bejelentése, mely szerint néhány év szünet után visszatér a csapat támogatói közé a Santander: a spanyol bankóriás egy több évre szóló megállapodást szignózott, ráadásul nemcsak az F1-es, de az endurance-vb-i programra vonatkozóan is, mind a GT-, mind pedig az LMDh-kategóriában, amihez 2023-ban csatlakozik az olasz márka.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616790782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása