Máris megvan, hol folytatja az F1 után Giovinazzi

Órákkal később, hogy kiderült, elesett az Alfa Romeo F1-es ülésétől, kiderült, merre ível Antonio Giovinazzi pályafutása a folytatásban.

large-2021_brazilian_grand_prix_saturday.jpg

Hivatalosan kedd délelőtt jelentették be, hogy a Formula–2 bajnokesélyesének számító Csou Kuan-jü leigazolásával teljesen megújul az Alfa Romeo F1-es felállása 2022-re. Az, hogy Csou első kínaiként veti meg a lábát a száguldó cirkuszban, egyben Antonio Giovinazzi távozását is jelenti.

Hogy az olasz versenyző a szezon végén, 62 verseny után átmenetileg vagy végleg távozik-e, még a jövő zenéje, az mindenesetre biztossá vált, hol fog versenyezni jövőre. Giovinazzi átigazolt a Dragon és a Penske Autosport közös csapatához, melynek színeiben, az egy nappal korábban bejelentett Sérgio Sette Câmara csapattársaként áll rajthoz a Formula–E nyolcadik, január végén rajtoló idényében.

„Amint nyilvánosságra hozták, hogy jövőre nem leszek a Formula–1-ben, úgy döntöttem, hogy a Formula–E-ben indulok. Mindig is követtem a kategóriát, és annak is örülök, hogy a Dragon-Penske Autosport része lehetek, három éve már teszteltem velük” – idézte Giovinazzi szavait a Crash.net. A 27 éves pilóta köszönetet mondott Jay Penskének, amiért azonnal elkezdett érdeklődni iránta, elmondása szerint izgalmas év áll előttük.

A Dragon-Penske csapatnak nem sikerült a legjobban az idei szezon, mivel csak a 11. helyen végzett a csapatbajnokságban, egyedül a NIO 333-at előzte meg.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616756948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása