F1: Räikkönen rajtszámára fájt Leclerc foga

Pletykák szerint Charles Leclerc máris átvette volna a szezon végén visszavonult Kimi Räikkönentől a 7-es rajtszámot – erre azonban nincs lehetősége a szabályok értelmében.

210054-scuderia-ferrari-saudi-arabian-grand-prix-sunday_1.jpg

A 16-os rajtszámmal mutatkozott be Charles Leclerc a Formula–1-ben 2018 elején, azonban hiába született október 16-án, nem ez lett volna az első választása. Csakhogy Kimi Räikkönen miatt már foglalt volt a 7-es, míg a 10-essel Pierre Gasly versenyez, így egy harmadik rajtszámot kellett választania a Ferrari tehetségének.

Räikkönen viszont 2021 végén befejezte F1-es pályafutását, az Autosprint értesülései szerint a lehetőséget rögtön megragadva Leclerc átvette volna a 7-es rajtszámot – írja a PlanetF1.com. A számhoz komolyan kötődik a monacói, hiszen gokartos évei alatt, aztán a Formula–3-ban is ezt használta.

Akadályt gördít a monacói szándéka elé, hogy amikor 2014-ben bevezették az állandó rajtszámokat, kikötötték, hogy minden versenyzőnek az adott számot pályafutása végéig használnia kell. Ez alól csak az aktuális világbajnok élvezhet kivételt, aki a következő évre ideiglenesen az 1-es rajtszámra válthat – ezzel a lehetőséggel élni is fog Max Verstappen, aki diadalával megtörte a Mercedes egyeduralmát a hibridérában.

Arról nem is beszélve, hogy amúgy sem cserélhetne azonnal gazdát a 7-es szám, a szabályok szerint ugyanis csak olyan szám választható, amit az előző két évben senki sem használt – tehát Räikkönen 7-esére legkorábban is csak 2024-ben csaphatna le bárki, aki újonc.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4216798784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása