F2: Dráma az élen, kiütötték a bajnokot
Formula–2 2021: Abu-Dzabi – 2. sprintfutam

Több koccanásba is belekeveredett, majd betlizett a frissen bajnokká koronázott Oscar Piastri, míg egy műszaki hiba révén Csou Kuan-jü az élre állt, és győzött.

02_gunayu_zhou_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited.JPG

Az F2-esek első sprintversenyén ugyan bebiztosította a bajnoki címet, a folytatás azonban nem alakult ennyire jól Oscar Piastri számára. Már az első körben összeért Liam Lawsonnal (Hitech GP) az Alpine ausztrálja pártfogoltja, amiért öt másodperces időbüntetést kapott. A második sprintfutamon viszont nem tartott tovább a táv harmadánál, mivel Roy Nissany előzés közben kiütötte őt, és vitték magukkal Jüri Vipset (Hitech GP) is. Míg a premás és az észt pilóta is kiesett, a DAMS izraelije folytatni tudta a körözést, a baleset miatt pedig – másodjára is – jött a biztonsági autó.

Nem volt hiány drámában az élen sem, féltávnál ugyanis az élről esett ki a pole-ból induló Marcus Armstrong, vélhetően műszaki hiba okozta az új-zélandi Ferrari-akadémista vesztét. Ezzel az első hely Csou Kuan-jü ölébe hullott, amit annak ellenére őrizni tudott, hogy meggyőző felzárkózást mutatott be Robert Svarcman, de utolérni már nem tudta a kínait a Premával. Így a júliusi brit hétvége óta először győzött az Alfa Romeo leendő F1-es újonca, rajta kívül Svarcman és Ralph Boschung (Campos Racing) állhatott még fel a dobogóra.

A vasárnapi főversenyen Piastri indulhat majd az élről, és mielőtt távozna a sorozatból, Svarcman bebiztosíthatja az ezüstérmet Csouval szemben, hiszen a kettejük között különbség még mindig 17 pont. Az év utolsó futama magyar idő szerint 10 órakor rajtol, az M4 Sport közvetíti élőben.

A második sprintfutam összefoglalója:

A második sprintfutam végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316781234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása