Koronavírusos az F1-es pilóta, nem lehet ott a finálén

Pozitív koronavírustesztet produkált Nyikita Mazepin, így nem indulhat a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon. Egy autóval áll csak rajthoz a Haas.

1018954441-lat-20211211-gp2122_103627125a7689-399.jpg

Közép-európai idő szerint vasárnap délelőtt váratlanul bejelentette a Haas, hogy csak egy autóval vesz részt az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon, mivel Nyikita Mazepin koronavírustesztje pozitív lett. A csapat tájékoztatása szerint az orosz jól érzi magát fizikailag, nincsenek tünetei, de az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően karanténba vonult.

Mazepin az utolsó, 20. rajtkockából indulhatott volna, és mivel ő teljesítette a kvalifikációt, nem helyettesítheti őt más a Sportszabályzat értelmében, hiába tartózkodik a helyszínen többek között a Haas tartalékversenyzője, Pietro Fittipaldi, aki – Romain Grosjean emlékezetes bahreini balesete után – tavaly részt vett a szezon utolsó két versenyén. A Haas így csak Mick Schumacherrel képviselteti magát a rajtrácson.

Eközben a minap megjelent az F1 oltásra buzdító kampányfilmje, melyben a mezőny számos kulcsfigurája hívja fel a figyelmet a Covid-19 elleni védőoltás fontosságára. Stefano Domenicali, a sorozat vezérigazgatója például már az emlékeztető dózist is felvette.

A Formula–1 idei utolsó versenye itthoni idő szerint 14 órakor rajtol, melyen többek között az is eldől, hogy ki lesz a világbajnok: Max Verstappen először vagy Lewis Hamilton nyolcadjára. A versenyt az M4 Sport közvetíti élőben.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316781398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása