F1: Beröffent az idei Ferrari, megvan a bemutató időpontja

A Ferrari idei autóját is beinddították, az olasz csapat azt is elárulta, mikor tartja meg bemutatóját – rögtön két időpontot is megjelölve.

20017-italian-gp-friday.jpg

Gőzerővel készül már 2022-re a Scuderia, de előtte még a 2021-es szezont is teljesítenie kell a maranellói gárdának, mely 2020-ra jelentősen visszaesett az erősorrendben, a konstruktőri tabella hatodik helyén az elmúlt négy évtized legrosszabb szezonját produkálva. A tavalyi kudarc után visszafogottan várja az idei évet a Ferrari, az SF21 beindítását viszont a legtöbb csapathoz hasonlóan dokumentálta – az évkezdet legfontosabb pillanatairól készült felvételt péntek délután tette közzé a Twitteren:

„Ezúttal is számos kihívásra számítunk, de elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy jobban végezzük a munkánkat” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. – „Az autó valamennyi területen fejlődött, ahol kellett, de folytatnunk kell a kemény, fókuszált munkát, szem előtt tartva, hol vagyunk most, valamint azt, hol akarunk lenni.”

A videóból az is kiderült, hogy két bemutatót is tart a Ferrari – egyet február 26-án, egy másikat pedig március 10-én. Előbbi alkalommal a csapat mutatkozik be, többek között annak újdonsült igazolásával, Carlos Sainzcal, az idei autóról azonban csak két nappal az előszezoni bahreini gyakorlások előtt rántja le a leplet – az eddig bejelentett autóbemutató-időpontok alapján mindenki másnál későbbre hagyják a pillanatot az olaszok, melyre a legtöbben kíváncsiak.

A Red Bull, az Alpine, az Aston Martin, valamint a Haas adós még ennek ismertetésével, de az amerikai csapatnál már eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt csak Bahreinben tudja majd beindítani az autóját (renderelt képeket ettől függetlenül még korábban közzétehetnek). Eközben az Alpine-nál februárra, az Aston Martinnál márciusra ígérték a bemutatót – az enstone-iak szintén beindították az idei versenygépet, az A521-et:

A 2021-es F1-es előszezon menetrendje a következő:

  • február 15., hétfő: a McLaren MCL35M bemutatója (20:00)
  • február 19., péntek: az Alpha Tauri AT02 bemutatója
  • február 22., hétfő: az Alfa Romeo C41 bemutatója
  • február 26., péntek: a Ferrari csapatbemutatója
  • március 2., kedd: a Mercedes W12 bemutatója
  • március 5., péntek: a Williams FW43B bemutatója
  • március 10., szerda: a Ferrari SF21 bemutatója
  • március 12-14., péntek-vasárnap: előszezoni teszt Bahreinben

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6816425214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása