Bejelentették, milyen motorok lesznek 2026-tól az F1-ben

Jóváhagyta a Formula–1 következő, 2026-ban bemutatkozó motorformuláját az FIA Motorsport Világtanács. Kiderültek az első részletek is.

17-sunday-yasmarina-2.jpg

Idei negyedik, egyben utolsó ülésén rengeteg ponttal foglalkozott az FIA Motorsport Világtanács a franciaországi Párizsban. Egyrészt elfogadtak különböző, a 2022-es technikai szabályokra vonatkozó finomításokat a csapatok és az FIA együttműködésének eredményeként, viszont talán ennél is fontosabb, hogy kiderültek az első részletek a 2026-ban érkező, új motorokról, melyek négy alappillére épülnek majd.

A felügyelőtestület közleménye szerint erőteljes környezetvédelmi üzenetet közvetít majd a leendő hajtás, melyet továbbra 1,6 literes, V6-os motorok biztosítanak, de ezeknek már 100%-osan fenntartható üzemanyaggal kell üzemelniük, hatékonyan, emellett az elektromos teljesítményt is 350 kW-ra növelik (az eddigi 120-ról), de ennek ellenére jelentős hangsúlyt helyeznek az erőre, a magas fordulatszámra, valamint a teljesítményre és az autók hangjára.

Ahogyan arra korábban számítani lehetett, száműzik a Formula–1-ből az MGU-H-t, vagyis a hőenergiavisszanyerő-rendszert, és a csapatok költségvetése után a motorokhoz is költségplafont vezetnek be.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6816784838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása