F1: Bejelentette az Alfa Romeo, mikor jön Räikkönenék új autója

A Formula–1-es mezőnyből elsőként az Alfa Romeo erősítette meg 2021-es autóbemutatója idejét és helyszínét.

large-c39_3_4_front_left_rai_gio.jpg

A Braking News Motorsportnak is eljuttatott közleményében szerdán délelőtt az Alfa Romeo nyilvánosságra hozta, hogy 2021-es autóját február 22-én, hétfőn fogja leleplezni. A bemutatót a csapat névadó szponzora, a teszt- és tartalékversenyző Robert Kubica személyes támogatója, az Orlen olajipari vállalat szervezi, így annak helyszíne Lengyelország fővárosa, Varsó lesz.

Láthatóan keresztülhúzta a hinwili istálló terveit, hogy a koronavírus-járvány miatt 2022-re halasztották a szabályváltozásokat, hiszen miután a tavalyi autó C39-ként futott, teljesen új versenygépének szánja a C40-es kódnevet, ezért az idei, a 2020-astól minimálisan különböző masina a C41-es nevet kapja – mutat rá az összefüggésre a Motorsport.com cikke.

Úgy tudni, hasonló sémát követ a Ferrari is, így az olaszok idei autója a 673-as, a 2022-es pedig a 672-es projektnéven fut. Arra utalva, hogy a március végén kezdődő szezonra alig változtak a szabályok, a McLaren is eltér a megszokott elnevezéstől, ezért Lando Norris és Daniel Ricciardo idei autóját MCL35M-nek nevezik el, utalva arra, hogy az idei modellt már nem a Renault, hanem a Mercedes erőforrásai hajtják.

Az Alfa Romeo 2021-nek is változatlan, Antonio Giovinazzi – Kimi Räikkönen felállással vág neki. Küzdelmes évet zárt tavaly a csapat, a hinwiliek nyolc pontja ugyanis mindössze a konstruktőri-8. helyre bizonyult elegendőnek. Ami viszont az autóbemutatóval kapcsolatos bejelentéseket illeti, ebben a tekintetben az élre vágott: ugyan az Alpine és az Aston Martin utalt már februári, illetve márciusi bemutatója, konkrét részleteket egyik csapat sem ismertetett egyelőre.

Fotó: Alfa Romeo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216396926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása