Talán lesz Rally Hungary 2022-ben, de rali-Eb nélkül

Bemutatták a rali Európa-bajnokság (ERC) 2022-es versenynaptárát, és ebből kiderül, hogy a sorozat biztosan nem tér vissza Magyarországra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy maga a Rally Hungary elmaradna.

332158fd1a126728af631a92ba9aba84.jpg

Idén harmadjára rendezték meg a magyarországi ERC-futamot (is) lefedő Rally Hungaryt, csakhogy biztonsági hiányosságok miatt egymás utáni két évben kapott sárga lapos figyelmeztetést a hazai futam, így jövőre nem lehet idehaza Eb-futamot rendezni – tudatta szerda esti közleményében a HUMDA. A rali-Eb szezonzáró futamával kapcsolatban még nem döntötték el, hogy mikor és hol rendezik meg.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. leszögezte, a mulasztásokban érintett területek nem az ő hatáskörükbe tartozik, mivel promóterként főként finanszírozási, jegyértékesítési, marketing, illetve kommunikációs feladatokat látnak el, míg a rendezvény biztonsági teendőiért a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szerződő, megfelelő licensszel rendelkező rendező tartozik felelősséggel.

Az ügynökség javaslatokat dolgoz majd ki a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) számára, a versenyzők, a szurkolók és a rendezők visszajelzéseit is figyelembe véve, mivel a hazai rendezvények színvonalának növekedéséhez szükségesnek tartja a biztonsági folyamatok állandó fejlesztését.

Mint arról Facebook-oldalán Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke is beszámolt, a Rally Hungaryt jövőre is megfogják rendezni, az FIA European Rally Trophy és a Central Rally Trophy mezőnyével, november 11-e és 13-a között. A HUMDA hozzáteszi, hogy ez az együttműködés létrejötte esetén, új sztenderdek alapján valósulhat meg, ami ha sikeres lesz, 2023-ban az ügynökség már ERC-futam rendezésére is pályázhat.

Ennek kapcsán a HUMDA megerősítette, már egyeztet a nemzetközi promóterrel, mely a következő évtől a rali-világbajnokságéval (WRC) azonos lesz.

Fotó: Bastien Roux / FIA ERC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616784828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása