F1: Kiderült, mikor jön Alonsóék és Vettelék autója

Az Alpine és az Aston Martin is bejelentette kedden, mikor mutatja be 2021-es autóját. A McLaren eközben pályára küldte új autóját.

alpine_sport_cars_1600x900_1_1.jpg

Miközben a McLaren hétfőn este – stúdiófotókon – már bemutatta új autóját, több csapat még ki sem tűzte nyilvánosan bemutatója időpontját. Ennek bejelentésével viszont már csak a Haas és a Red Bull adós, miután kedden kiderült, hogy az Alpine március 2-án, az Aston Martin pedig egy nappal rá, március 3-án leplezi le idei versenygépét. Sűrűnek ígérkezik tehát március első hete: az új Mercedes szintén 2-án érkezik, a Williamsről pedig 5-én rántják le a leplet. A járványügyi korlátozások értelmében idén valamennyi bemutatót virtuálisan tartanak meg, az Aston Martin viszont azt is elárulta, hogy bemutatóját magyar idő szerint 16 órakor ejti meg.

Az A521-es lesz az Alpine „első” autója, miután a 2020-as szezont követően átnevezték a Renault gyári csapatát, ami így a franciák sportmárkájának neve alatt folytatja működését. Az enstone-i gárda januárban már bemutatott egy autófestést, viszont már akkor lehetett tudni, hogy a tesztek előtt derül csak ki, milyen színekben fog pompázni Fernando Alonso és Esteban Ocon autója. A kétszeres világbajnok két év után tér vissza idén a Formula–1-be, noha múlt heti kerékpárbalesetekor felmerült, hogy veszélybe kerülhet visszatérése, miután hétfőn már ki is engedték a kórházból, úgy tűnik, felépülhet a szezon kezdete előtt.

Amellett, hogy a Renault-t átnevezték Alpine-ná, a csapatot, így annak vezetését is átstrukturálták: Luca de Meo lett az Alpine új elnöke, a Suzuki világbajnok MotoGP-gárdájától átigazoló Davide Brivio pedig a versenyigazgatója – az eddigi csapatfőnök, Cyril Abiteboul utódját viszont továbbra sem nevezték meg, de várhatóan Marcin Budkowski ügyvezető igazgató fogja átvenni a pozíciót. Gyári szinten 2016-ban tért vissza a Formula–1-be jön, az első dobogók viszont egészen a tavalyi szezonig várattak magára: Daniel Ricciardo kétszer lett harmadik, Ocon pedig egyszer második.

Az Aston Martin szintén jelentős változásokon ment keresztül, hiszen az elmúlt közel három évben Racing Point néven futott Lawrence Stroll csapata, a kanadai milliárdos azonban tavaly bevásárolta magát a brit sportautó-gyártóba (a részvények 20%-át vásárolta meg). Nem titkoltan győzelmeket és dobogókat tűzött ki célul a silverstone-i alakulat, mely csakugyan módosult pilótafelállással vág neki 2021-nek: felbontva Sergio Pérezzel kötött, 2022 végéig szóló szerződését Sebastian Vettelt igazolták le Lance Stroll csapattársaként.

Az Alpine és az Aston Martin bejelentésével párhuzamosan kedden megtette első kilométereit az MCL35M, Lando Norrisszal és az Alpine/Renault-tól érkezett Daniel Ricciardóval a volánnál. A Renault-ról Mercedes-motorokra váltó wokingi gárda ezzel felhasználta az egyik forgatási napját Silverstone-ban.

A 2021-es F1-es előszezon menetrendje a következő:

  • február 15., hétfő: a McLaren MCL35M bemutatója (20:00)
  • február 19., péntek: az Alpha Tauri AT02 bemutatója
  • február 22., hétfő: az Alfa Romeo C41 bemutatója
  • február 26., péntek: a Ferrari csapatbemutatója
  • március 2., kedd: a Mercedes W12 bemutatója, az Alpine A521 bemutatója
  • március 3., szerda: az Aston Martin autóbemutatója
  • március 5., péntek: a Williams FW43B bemutatója
  • március 10., szerda: a Ferrari SF21 bemutatója
  • március 12-14., péntek-vasárnap: előszezoni teszt Bahreinben

Nyitókép: Alpine

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816429642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása