Jövőre is lesz magyar versenyző a Supersport-vb-n

Idei jó teljesítményével máris rászolgált a szerződéshosszabbításra Sebestyén Péter, aki jövőre is az Evan Bros. Racing Teammel indult a Supersport-világbajnokságon.

2021_round13_worldssp_mandalika_friday_sebestyen-00911.jpg

A 27 éves magyar motorversenyző médiacsapata által szerdán kiadott közlemény értelmében Sebestyén Pétert 2022-ben is az olasz csapat színeiben láthatjuk, melyhez az idei szezon negyedik versenyhétvégéjén csatlakozott. Ezt követően a legtöbb esetben pontszerző helyen végzett, és miután pályafutása legjobb eredményét is megszerezte, 76 ponttal a 13. helyen végzett a tabellán.

„Nem volt könnyű szezon közben, tesztek nélkül csatlakozni a mezőnyhöz, de úgy gondolom, az idei tapasztalatokkal, a téli felkészüléssel és a teljes tesztprogrammal bizakodva állhatunk a jövő évi szezon elé. Az új szabályok természetesen megkeverik majd a kártyákat és még izgalmasabbá tehetik a kategóriát, de én tudom, hogy a csapat egy 100%-os technikát biztosít majd számomra, amivel képesek leszünk az élmezőnyben harcolni” – fogalmazott Sebestyén, megköszönve az őt felkaroló HUMDA-nak a támogatást.

2021_round13_worldssp_mandalika_saturday_race1_sebestyen-00569.jpg

„Boldogan hosszabbítottunk szerződést Petivel és a HUMDA-val a 2022-es szezonra. 2021-ben Peti úgy csatlakozott a csapathoz, hogy a teljes tesztprogramot és az idény első felét is kihagyta, míg jövőre már télen el tudjuk kezdeni közösen a felkészülést” – tette hozzá Fabio Evangelista csapatfőnök. „Petiben még rengeteg kiaknázatlan potenciál van, és reméljük, hogy a segítségünkkel mindezt még jobban meg tudja majd mutatni. A magunk részéről mindent megfogunk tenni, hogy a HUMDA-val és Petivel együttműködve egy emlékezetes szezont tegyünk össze.”

Az Evan Bros. Racing másik versenyzője, a dél-afrikai Steven Odendaal a bajnok Dominique Aegerter mögött zárt a tabellán. A tervek szerint jövőre tizenhárom versenyhétvégéből áll a szezon, mely április 9-10-én a spanyolországi Aragónban rajtol.

Fotó: PS56 / HUMDA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116786926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása