Bajnokot avattak az F2-ben: hét pozíciót javítva dobogós Piastri
Formula–2 2021: Abu-Dzabi – 1. sprintfutam

Immár matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert Oscar Piastri a Formula–2-ben: az ausztrál a dobogón ünnepelhette elsőségét.

unnamed-2.jpg

Meglehetősen eseménytelenül zajlott a Formula–2-esek első sprintversenye Abu-Dzabiban: hiába alakították át a pályát, a 23 körös verseny különösen élvezetes csatákat nem hozott. A pole-pozícióból indulva Jehan Daruvala megőrizte az első helyet, és miután Felipe Drugovich támadásait is visszaverte a táv harmadánál, győzött a Carlinnal. Az indiai mögött az UNI-Virtuosi brazil versenyzője ért célba másodikként, aki a végére le is szakadt.

Miután a verseny hajrájában a másik premást, Robert Svarcmant is megelőzte, hét pozíciót javítva a dobogón ünnepelheti bajnoki címét Oscar Piastri, aki a Formula Renault Európa-kupa és a Formula–3 újabb sorozatban koronázták bajnokká – az ausztrál ráadásul az élről indulhat a főversenyen. 57,5 pontra növelte előnyét a tabella élén Svarcmannal szemben, aki végül negyedik lett, megelőzve Liam Lawsont (Hitech GP) és Dan Ticktumot (Carlin).

Pontot szerzett még Théo Pourchaire (ART Grand Prix) és a jövőre már az F1-ben induló Csou Kuan-jü (UNI-Virtuosi Racing), a fordított rajtrács pole-t pedig Marcus Armstrong biztosította be a következő, magyar idő szerint 15:45-kor kezdődő sprintversenyre.

Ezek után, ha akarna, akkor sem térhetne vissza jövőre a Formula–2-be Piastri, hiszen korábbi bajnokok nem indulhatnak a sorozatban. Egyébként nem is tervez indulni sehol az ausztrál: az Alpine munkáját fogja segíteni teszt- és tartalékversenyzőként.

Az első sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716780786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása