F1: Támadások kereszttüzében az Alfa Romeo

Védelmébe vette Csou Kuan-jüt, az Alfa Romeo újdonsült igazolását riválisa és akadémistatársa, Oscar Piastri. Az Alpine leendő tartalékversenyzője szerint alaptalanul érték negatív kritikák a kínai pilótát – és vele együtt a hinwilieket is.

large-2021_qatar_grand_prix_sunday.jpg

Az Alfa Romeo múlt heti bejelentésével vált teljessé a 2022-es F1-es mezőny: ahogyan arra lehetett számítani, az újonc Csou Kuan-jüt (Guanyu Zhou) igazolta le a hinwili gárda a Mercedestől érkező Valtteri Bottas mellé. A Formula–2-es bajnoki címért harcoló kínai versenyző miatt azóta folyamatosan ekézik az Alfa Romeót, mondván, nem a tehetségének, hanem az állítólagos 30 millió dolláros támogatói hátterének köszönheti, hogy felléphet a királykategóriába.

Még Antonio Giovinazzi is pikírt megjegyzést tett utódja kapcsán, azonban a nevelősorozatban éllovas Oscar Piastri védelmébe vette alpine-os akadémistatársát. „Sok időt töltöttem együtt Csouval a gyárban, főleg az edzőteremben. Szerintem nyilvánvalóan megbirkózott a közösségi médiában őt ért kritikákkal, de hogy őszinte legyek, ennek többsége igazságtalan” – jelentette ki az ausztrál, többek között a RacingNews365.com-nak.

„Persze, mindnyájan tudjuk, hogy van mögötte támogatói háttér, de nem teljesít gyengén. Második a bajnokságban, hozzám hasonlóan neki is több győzelme van. A szezon első felében még vezette is a bajnokságot, szóval nem eredménytelenül jön” – folytatta gondolatait a 20 éves versenyző, megjegyezve, hogy arra számít, jó munkát fog végezni kínai kollégája Bottas oldalán.

jm2119no497.jpg

„Nehéz dolga lesz Valtteri ellen, aki szerintem nagyon erős csapattárs lesz. Izgatottan várom már, hogy lássam, hogyan alakul a pályafutása, de úgy vélem, nagyon jó munkát fog végezni.”

Csouéval együtt eldőlt az is, mit fog csinálni 2022-ben Oscar Piastri. A Formula–3 regnáló bajnoka jövőre nem fog versenyezni, tartalékpilótai feladatok lát majd el az Alpine-nál. „Természetesen szerettem volna én is ott lenni a rajtrácson” – jelentette ki. „Ahogyan alakultak a dolgok, azzal is a legjobb forgatókönyv valósult meg, hogy tartalékversenyzői szerephez jutottam.”

Piastri hozzátette, egyértelműen nem ez a végső célja – ahogyan arra korábban is utalt, 2023-ban már főállású pilótaként szerepelne a Formula–1-ben. „Amíg nevelősorozatokban indultam, nem küzdöttünk anyagilag, de nincs annyi pénzünk, hogy felvehessük másokkal a versenyt a mezőnyben. Szóval, büszke lehetek arra, hogy itt vagyok és megszereztem ezt a szerepet a tehetségemmel és az eredményeimmel” – zárta az ausztrál.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo Racing Media), XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216763772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása