F1-es tartalékversenyzővé lépteti elő juniorját az Alpine

Új tartalékversenyzőt nevezett ki a 2022-es szezonra az Alpine Formula–1-es csapata: az enstone-iaknál pallérozódó, jelenleg a Formula–2-ben vezető Oscar Piastri 2023-ban már a királykategóriában versenyezne.

unnamed_62.jpg

Sokáig úgy tűnt, akár az Alfa Romeónál még szabad ülésre is esélyes lehet Oscar Piastri, akit az Alpine karolt fel, és azok után, hogy tavaly bajnok lett a Formula–3-ban, minden esélye megvan rá, hogy idén a Formula–2-ben is az övé legyen a bajnoki cím. Egy biztos: Piastri jövőre is az Alpine kötelékében marad, de immár tartalékpilótaként – erősítette meg kedd kora reggeli közleményében az enstone-i alakulat.

Jelenleg Danyiil Kvjat tölti be ezt a pozíciót, de az Alpine-nál egyelőre nem nyilatkoztak az orosz pilóta helyzetéről. Ami 20 éves ausztrál tehetségüket illeti, intenzív tesztprogram vár rá, miközben folytatja felkészülését és edzéstervét egy jövőbeli Formula–1-es ülésre – amiről Piastri reméli, hogy már nem kell sokáig várnia rá. „A tartalékversenyzői szerep a következő lépés a célom fel, ami az, hogy 2023-ra állandó ülésem legyen, így ez nagyon izgalmas” – idézi a közlemény a junior szavait.

Az elmúlt néhány évben bizonyítottam magamnak a junior formulaautó-sorozatokban, és úgy érzem, már készen állok a Formula–1-re. Nagyon hálás vagyok a támogatásért az Alpine-nak

– tette hozzá Piastri, zárásképpen pedig megjegyezte, hogy innentől az F2-es hajrára fog koncentrálni.

Piastri előléptetése kapcsán Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója is elismerően beszélt. „Oscar nemcsak tehetséges, mint az elmúlt években bizonyította a nevelősorozatokban, de érett és higgadt, és ezek miatt emelkedik ki. Enstone-ban nagy hasznát vette a csapat, mivel segítette a szimulátor- és tesztprogramot. Új szerepében továbbra is ezt fogja csinálni, a következő lépés pedig a nagydíjhétvégéken való részvétel és a csapatba való beilleszkedés lesz. Meg kell tanulnia, mit várnak el egy F1-es pilótától, hogy készen álljon rá, amikor eljön ez a lehetőség” – fogalmazott.

Az már korábban kiderült, hogy az idei évhez hasonlóan jövőre is Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal lesz ott a rajtrácson az Alpine, ráadásul utóbbi jövőjét hosszú távon bebetonozták, 2024 végéig meghosszabbítva a francia szerződését.

Az Alpine másik növendékét, az ex-Ferrari-junior Csou Kuan-jüt pedig várhatóan órákon belül bejelentik az Alfa Romeónál, 2022-ben első kínaiként versenyezhet a Formula–1-ben, Valtteri Bottas csapattársaként. Csou jelenleg második az F2-ben, 36 ponttal Piastri mögött.

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616756616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása