F1: Megerősítették, jövőre is marad Alonso

A Belga Nagydíj csütörtöki napján bejelentést tett az Alpine: bármennyire magától értetődőnek tűnt eddig is, megerősítették, hogy Fernando Alonso jövőre is a csapat színeiben fog versenyezni a királykategóriában.

alpine_f1_team_confirms_fernando_alonso_for_2022_1.jpg

Tavaly nyáron jelentették be, hogy két év kihagyás után visszatér Fernando Alonso a Formula–1-be. Mivel jövőre új szabályokat vezetnek be a bajnokságban, és eleve 1+1 éves szerződést írt alá a spanyol az Alpine-nal, sejthető volt, hogy Alonso 2022-ben is ott lesz az F1-es rajtrácson. Így lényegében formalitásnak tekinthető az enstone-iak csütörtöki bejelentése, miszerint a felek valóban élni kívánnak a hosszabbítás lehetőségével.

Ennek értelmében biztossá vált az is, hogy jövőre változatlan felállással folytatja az Alpine, miután már hónapokkal ezelőtt bejelentették Esteban Ocon 2024 végéig szóló szerződéshosszabbítását – azóta a francia a négy héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon a márka első királykategóriás sikerét is megszerezte, miközben Alonso is meggyőző teljesítményt nyújt az utóbbi futamokon a döcögősebb szezonkezdetet követően.

„Örömmel erősítjük meg, hogy Fernando a következő szezonra is marad nálunk Esteban csapattársaként. Tökéletes számunkra ez a felállás, ami a mezőny egyik legerősebbike” – kommentálta a hírt Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója. – „Jól kiegészítik egymást nyers tehetségükkel és gyorsaságukkal, a csapatszellem pedig kifogástalan, ami első győzelmünket is hozta Magyarországon. Meggyőződésem, hogy nagy hasznot húzhatunk Fernando rálátásából és tapasztalatából, amikor a 2022-es karosszéria és hajtáslánc fejlesztési és optimalizálási szakaszába lépünk.”

hungarian_grand_prix_2021.jpg

Ezzel párhuzamosan azt is kiemelik az Alpine közleményében, hogy mindössze hat hónap után már újra egykori önmagát idézi a 40 éves pilóta, aki nemrégiben beszélt arról, hogy fél kézzel is legyőzné 17 évvel ezelőtti énjét, aki pályafutása első győzelmét szerezte, mostani csapattársához hasonlóan épp a Hungaroringen.

„Otthon érzem magamat a csapatnál, visszatérésemkor tárt karokkal fogadtak. Öröm újra együtt dolgozni a sport legfényesebb elméivel Enstone-ban és Viry-Châtillon-ban. Trükkös szezon a mostani mindenki számára, de fejlődünk, amire a magyarországi eredményünk is jó példa” – tette hozzá Alonso a szerződéshosszabbítás kapcsán. – „Az a célunk, hogy még több szép emléket gyűjtsünk a szezon hátralévő részében, de különösen a jövő évtől, amikor jönnek a szabályváltozások. Mindig is támogattam, hogy váljanak kiegyenlítettebbé az erőviszonyok, 2022 pedig nagyszerű lehetőséget kínál erre.”

Tizenegy nagydíj után az Alpine az ötödik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, ugyanakkor jelentős a lemaradása a harmadik-negyedik pozícióban egymással holtversenyben lévő Ferrari-McLaren duóval szemben. Az egyéni összetettben mindössze egy pont választja el Ocont és Alonsót, akik a tabella 10-11. helyéről várják a folytatást.

Fotó: DPPI / Alpine

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3416671052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása