F1: Döntött Ocon sorsáról az Alpine

Hosszabb távon magához láncolja az Alpine francia versenyzőjét, Esteban Ocont – további három évre szól a francia új szerződése.

jm2105ju94.jpg

Sokáig rezgett a léc Esteban Ocon alatt az Alpine-nál, miután tavalyi visszatérését követően nem nyújtott maradéktalanul meggyőző teljesítményt. Szezonján végül a Szahíri Nagydíjon szerzett dobogójával szépített, az idei szezont pedig a csapat várakozásait felülmúlva kezdte Ocon. Miután több futamon is legyőzte kétszeres világbajnok kollégáját, Fernando Alonsót, a folytatásban is bizalmat szavaz neki az Alpine.

Az idei évre átnevezett enstone-i gárda szerdai közleményében erősítette meg, hogy három évvel, legalább 2024-ig hosszabbítja meg Ocon szerződését, mivel a fiatal kora ellenére már évek óta a Formula–1-ben versenyző franciához világbajnoki reményeket fűznek. „Felvillanyoz, hogy az idei év után is a csapatnál maradok, és fantasztikus érzés, hogy végre biztossá vált a jövőm az Alpine-nál” – fogalmazott szerződéshosszabbítása kapcsán a 24 éves versenyző.

A Francia Nagydíj előtt tett bejelentés értelmében az is eldőlt, hogy Oconnal már nem számolhat a Mercedes. Mivelhogy a korábbi Formula–3-as Európa-bajnok és GP3-bajnok hivatalosan a brackley-iek kötelékébe tartozik, szóba került, hogy akár ő is lehet a csapat egyik 2022-es pilótája. Az elmúlt napok híresztelései alapján azonban egyre valószínűbb, hogy George Russell lesz a Mercedes következő versenyzője, aki Valtteri Bottast fogja váltani.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416595658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása