F1: Négyen esélyesek a Mercedes ülésére 2022-ben

Nagy nehezen tető alá hozta a hosszabbítást Lewis Hamilton és a Mercedes, ám ezzel a csapat hosszabb távú jövője továbbra is nyitott kérdés maradt – ráadásul a fiatalok közül sem csak George Russell kavarhatja fel az állóvizet.

m243600_1.jpg

Utolsóként véglegesítette versenyzőpárosát a Mercedes, miután Lewis Hamilton 2021-re szóló szerződéshosszabbítása több mint egy éven húzódott. Egyesek szerint az, hogy a hétszeres világbajnok csak egy évvel hosszabbított, azt vetíti előre, rekorddöntésre és visszavonulásra készül idén – ezzel szemben a Mercedes csapatfőnöke állítja, hogy csak időt szerettek volna nyerni a későbbi tárgyalásokhoz.

2020_formula_1_sakhir_grand_prix.jpg

Úgy tűnik, a Mercedes jóval hamarabb, már az év közepén dűlőre vinné a 2022-es versenyzőkérdést, jelen állás szerint négy kiszemeltje van a Mercedesnek a jövő évre. Sokan a Mercedes helyében már idén lehetőséget adtak volna a Szahíri Nagydíj parádésan bemutatkozó George Russellnek, de úgy tűnik, nem ő az egyetlen fiatal versenyző a brackley-iek listáján. Valtteri Bottas, Hamilton és Russell mellett akár Oconnal is aláírhat a csapat, hiszen egykor Mercedes-junior volt, aztán két évre a Renault/Alpine-hoz szerződött – az ominózus szahíri versenyen pedig első dobogóját is megszerezte.

„Ocon már a második évét tölti az Alpine-nál, Russell a Williamsszel indul idén. Sok variáció van tehát 2022-re” – ismerte el Wolff a Speedweeknek nyilatkozva. – „Addig teljes mértékben támogatjuk Valtterit és Lewist. Az év közepén mérlegeljük, változtatunk-e 2022-re. Egyelőre korai lenne ezekről a forgatókönyvekről beszélni.”

via PlanetF1.com

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database, XPB / James Moy Photography (Groupe Renault)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4716436632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása