F2: Pole-ban az éllovas, nagyot ment az újonc
Formula–2 2021: Abu-Dzabi – Időmérő edzés

Sorozatban ötödjére is megnyerte az időmérő edzést Oscar Piastri, így akár már az első sprintversenyen bebiztosíthatja a bajnoki címet. A Prema ausztrálja mögött az újonc Jack Doohan (MP Motorsport) lett a második, mögéjük, a harmadik helyre pedig a jövőre a Formula–1-be fellépő Csou Kuan-jü (UNI-Virtuosi Racing) ért oda.

01_oscar_piastri_prema_racing_c_formula_motorsport_limited_1.JPG

A Formula–2 az abu-dzabi szezonzáróra is elkísérte a királykategória mezőnyét, és ugyan az előző hétvégén a Prema már bebiztosította zsinórban másodjára a csapatbajnoki címet, Oscar Piastri hivatalosan még nem nyerte meg a bajnokságot, igaz, Robert Svarcman bajnoki esélyei már a hétvégét megelőzően is erősen matematikai jellegűek voltak az 51,5 pontos lemaradása mellett.

Ez a különbség a két csapattárs között mostanra 55,5 egységnyire duzzadt, hiszen edzéselsősége után Piastri az időmérő edzést is az élen zárta, miután 1:35.077-es idejére már senkinek sem volt válasza. Ezzel az ausztrál egymást követő ötödik alkalommal biztosította be a pole-pozíciót a főversenyre, ami a bajnokság történetében eddig csak Charles Leclerc-ről volt elmondható.

Piastritól valamivel több mint két tizedmásodperccel elmaradva az újonc Jack Doohan végzett a második helyen, míg az idei F3-as ezüstérmest Csou követte a harmadik pozícióban, Svarcmant és Ralph Boschungot (Campos Racing) megelőzve.

Mögöttük Théo Pourchaire (ART Grand Prix) zárt a hatodik helyen, tehát a szaúd-arábiai rajtbaleset az ő indulását végül nem akadályozta, míg Enzo Fittipaldi jobb bokatöréssel lábadozik. A Charouz Racing Systemnél őt helyettesítő Richard Verschoor a 16. helyre kvalifikált, míg a HWA-nál visszatérő Jake Hughes 18. lett.

A szombati első sprintversenyen Jehan Daruvala foglalhatja el az első rajtkockát. Az F2-es első küzdelme 9:20-kor rajtol, élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316780460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása