Megnevezték a sérült F2-es pilóta helyettesét

Théo Pourchaire hétvégi indulásáról továbbra sem tudni semmit, de két csapat már így is változtatott a felállásán a Formula–2 szezonzárója előtt.

02_richard_verschoor_mp_motorsport_c_formula_motorsport_limited.JPG

Brutális rajtbaleset borzolta a kedélyeket Szaúd-Arábiában: a Formula–2 eleve csúsztatott rajtját követően Enzo Fittipaldi belerongyolt hátulról Théo Pourchaire autójába, miután a francia a harmadik rajtkockában ragadt. Az ART Grand Prix franciájáról még nem derült ki, részt tud-e venni az abu-dzabi szezonzárón, de az hamar biztossá vált, hogy a Charouz Racing Systemnek másik versenyző után kell néznie.

Súlyosabban ugyan egyik versenyző sem sérült, eltört Fittipaldi jobb sarka, így a közeljövőben értelemszerűen nem tud versenyezni. Szerdán nyilvánosságra is hozták, hogy Guilherme Samaia csapattársaként Richard Verschoor ül majd a helyére, aki a sorozat decemberi folytatása előtt távozott anyagi okokra hivatkozva az MP Motorsporttól.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ENZO FITTIPALDI (@enzofitti) által megosztott bejegyzés

„Szeretném kifejezni együttérzésemet Enzo iránt. Remélem, nagyon hamar meggyógyul majd” – fogalmazott a 20 éves versenyző, aki jelenleg a 10. helyen áll az összetettben. 2016-ban kezdett el formulaautókkal versenyezni a holland, és első szezonjában mind a spanyol, mind pedig az orosz F4-es sorozat megnyerte, majd 2019-ben az F3-as Makaói Nagydíjon is győzött.

Versenyzőt cserél a finálé előtt a HWA csapata: minden jel arra utal, hogy egyetlen fordulóig tartott egyelőre Logan Sargeant F2-es karrierje, az amerikai ugyanis visszatér a csapathoz Jake Hughes. A 27 éves brit idén két fordulót teljesített a csapatnál, de a Hungaroringen például a Carlin F3-as alakulatát segítette ki beugrásával. Csapattársa Alessio Deledda lesz.

Sargeantnek sincs oka búsulni, hiszen eközben az őt felkaroló Williams bejelentette, hogy lehetőséget ad neki az abu-dzabi újoncteszten. A Formula–3 tavalyi bronzérmese és idei hetedik helyezettje életében először vezethet majd F1-es autót jövő hét kedden.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Logan Sargeant (@logansargeant) által megosztott bejegyzés

Az év utolsó hétvégéje előtt a Prema már bebiztosította a csapatbajnoki címet, és az egyéni összetettben is az olasz gárda versenyzői vezetnek. Oscar Piastri irtózatosan közel került ahhoz, hogy első F2-es szezonját rögtön be is húzza, hiszen 51,5 ponttal előzi csapattársát, Robert Svarcmant. Abu-Dzabiban maximum 65 pont szerezhető.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3716777872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása