F1: Új társtulajdonos a Mercedesnél, Toto Wolff hosszabbított

Fontos bejelentéseket tett péntek délelőtt a Mercedes, ám nem Lewis Hamilton maradásával kapcsolatban. Az INEOS immár társtulajdonosként fűzi szorosabbra a szálakat a brackley-i csapattal, Toto Wolff pedig a következő három évben is az istálló főnöke marad.

m256072.jpg

Miközben a nemzeti és a nemzetközi sajtó csütörtök este óta árgus szemekkel figyeli, mikor jelentik be Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását vagy éppen Sergio Pérez Red Bull-os átigazolását, péntek délelőtt bejelentést tett a Mercedes, ám nem az előbbiekkel összefüggésben. A brackley-i istálló közölte, hogy társtulajdonosként beszáll a csapatba az INEOS. A kémiai cégcsoport tavaly érkezett technikai partnerként a bajnokcsapat kötelékébe, amit egy hosszú távú, ötéves partneri megállapodás követett, melyet idén februárban hoztak nyilvánosságra.

A Mercedes egyúttal azt is bejelentette, hogy a csapat tulajdonrészei egyenlő arányban oszlanak meg az INEOS, Toto Wolff és a Daimler között. A bejelentés értelmében utóbbi tulajdonrésze csappant meg jelentősen, hiszen eddig a maga 60%-ával többség tulajdonosnak számított.

m255393.JPG

Amellett, hogy a 2010-ben gyári csapatként visszatért gárda hangsúlyozta, hogy – az év eleji híresztelésekkel ellentétben – a Formula–1-ben marad 2021-től is, megerősítette, hogy Toto Wolff a következő három évben is betölti csapatvezetői és vezérigazgatói pozícióját. Vagyis továbbra is az osztrák befektető kezében marad a csapat ügyvezetése, az új részesedési struktúra révén azonban a későbbiekben egy új, végrehajtó pozícióra válthat, amikor úgy látja, hogy ennek eljött az ideje.

„Örömmel vágok bele ebbe az új fejezetbe a Mercedesszel. Ez a csapat olyan, mintha a családom lenne” – idézi a közlemény Toto Wolff szavait. – „Sok csúcs- és mélypontot megéltünk együtt, elképzelhetetlennek tartom, hogy tudnék ennél jobb csapattal dolgozni ebben a sportban. Nagyon örülök, hogy az új érában is közösen folytathatjuk. Az INEOS új beruházása alátámasztja, hogy az F1-es csapatunk üzleti helyzete szilárd, egyúttal fontos, a sport iránti bizalmat jelez ezután a kihívásokkal teli szezon után.”

m255033.jpg

„Izgatottan üdvözlöm a csapat új társtulajdonosait, hiszen ők építették fel a világ egyik legjövedelmezőbb vállalatát, egyúttal testesítik meg az igazi vállalkozói szellemet és erősítik meg szakértelmükkel igazgatóságunkat a következő években. Ezzel párhuzamosan az a megtiszteltetés ért, hogy a Mercedes-Benzzel is folytathatom partneri viszonyomat. Büszkék vagyunk ugyanis arra, hogy 2010 óta bővítettük a márka rangos motorsport-örökségét, továbbá osztozunk abban az ambícióban, miszerint a következő években tovább szeretnénk növelni a szervezetet” – tette hozzá.

„Örömmel üdvözöljük az INEOS-t társtulajdonosként közös F1-es vállalkozásunkban. A brackley-i szervezet erejének jele, hogy olyan rangos befektetőket tudunk vonzani, mint amilyen az INEOS, amely valós növekedési és fejlődési potenciált lát a csapatban. Továbbra is szilárdan elkötelezettek maradunk a Formula–1 iránt, a várható költségplafon, valamint az új részesedési struktúra még erősebb helyzetbe hoz minket” – jegyezte meg Ola Källenius, a Daimler és a Mercedes-Benz igazgatótanácsának elnöke.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316349336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása