Az F1-es kiszállásról tárgyal a Mercedes, sokkoló bejelentés jöhet

Sajtóértesülések szerint két hét múlva döntenek arról a Mercedesnél, hogy az év végén távoznak-e az F1-ből, vagy sem.

m205485.jpg

A RaceFans és az Autocar kiderítették, hogy két hét múlva, vagyis február 12-én összeül a Mercedes vezetősége, a téma pedig nem más lesz, mint az F1-es program jövője. Habár az elmúlt hat évben az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is megszerezte, az elmúlt hónapokban a brackley-i csapat kapcsán egyre gyakrabban merül fel a kiszállás, mint lehetséges forgatókönyv.

Főként anyagi okok húzódnak a háttérben, az elmúlt tíz év szinte féktelen költekezései után a Mercedes anyavállalata, a Daimler jelentősen csökkenteni akarja a kiadásait – ez azonban nem érinti a brixworthi motorrészleget, vagyis a Mercedes motorokkal továbbra is ellátna csapatokat.

m204831.jpg

Jelenleg is szerződésben áll a német márka a gyári csapaton kívül másik két csapattal (Racing Point, Williams), ráadásul a Williamsszel kötött megállapodása 2025-ig szól. 2021-től ráadásul belép az ügyfélkörbe a Renault-motorokat leváltó McLaren is.

A két szakportál hosszú ideje figyelemmel kíséri az Aston Martin F1-es szerepvállalásával kapcsolatos fejleményeket, és könnyen meglehet, hogy ezek összefüggésbe kerülhetnek a Mercedes távozásával. Azt híresztelik, hogy ha ki is száll a Mercedes, maga a csapat nem tűnik el a felszínről, hanem – a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff, valamint a Racing Pointot birtokló, továbbá a brit luxussportkocsi-gyártó többségi tulajdonrészére pályázó Lawrence Stroll összefogásával – Aston Martin néven folytathatja működését.

Amennyiben tényleg Aston Martinná alakul a Mercedes, az a pilótapiacon is érdekes dominóeffektust indíthat be: az olasz sajtó ugyanis már napok óta Lewis Hamilton szerződéshosszabbításáról cikkez; a brit állítólag többet akar kérni az ajánlott összegnél, de cserébe tovább is maradna a Mercedes kötelékében.

m204986_1.jpg

Így azonban újra értelmet nyerhetnek azok a pletykák, melyek szerint a brit következő csapata a Ferrari lehet – még ha ezzel óriási kockázatot is vállalnának az olaszok, ugyanis Charles Leclerc-rel már aláírtak 2024-ig, a monacói pedig nem titkoltan a világbajnoki címért hajt.

Mindenesetre az Aston Martin nem kívánt reagálni a RaceFans megkeresésére, a Mercedest pedig utol sem érte a szakportál. Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a stuttgartiak két évvel ezelőtt pont ennyire váratlanul kaszálták el DTM-projektjüket, ráadásul az Aston Martin is hátat fordított már a német túraautó-bajnokságnak. De mint tudjuk, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél…

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4115437682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása