F1: Akadályba ütköztek a tárgyalások Hamilton és a Mercedes között?

Többet kérne a maradásért a világbajnoki címvédő, cserébe minden eddiginél jobban elkötelezné magát a Mercedes iránt.

m218655.jpg

A napokban terjedt el a pletyka, miszerint Lewis Hamilton rövidesen aláírhat további két évre a Mercedeshez – friss sajtóértesülések azonban arról számoltak be, hogy korántsem ennyire egyszerű a helyzet.

Az olasz Il Corriere dello Sport úgy tudja, hogy Hamilton kevesli az évi 45 millió dolláros (kb. 13,7 milliárd Ft) gázsit, helyette 60 millió dollárt (kb. 18,3 milliárd Ft) kérne évente. A fizetésemelést a brit nagyobb hűséggel hálálná meg: az eredetileg spekulált 2022 helyett 2024 vagy akár 2025-ig maradna, sőt azt is garantálná, hogy utána sem igazolna másik csapathoz, nagykövetként maradna a Mercedes kötelékében.

Fizetési igényei terén a Daimler élén várható személyváltozás húzhatja keresztül Hamilton számításait, úgy hírlik ugyanis, hogy 2022-től Ola Kallenius kerülhet vezető pozícióba, aki jelentősen megnyirbálná a cég kiadásait.

Hamilton 2013 óta versenyez az Ezüst Nyilaknál, a 2008-as bajnoki címe után további öt világbajnokság nyert. Jelenleg szerződése a 2020-as, vagyis az idei szezon végén fut ki.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9615427676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása