Sajtóhír: Küszöbön Hamilton szerződéshosszabbítása

Olasz lapértesülések szerint rövidesen további két évre aláírhat Lewis Hamilton a Mercedesszel.

m193869.jpg

Mint az ismeretes, 2020 végén mindkét versenyző kontraktusa kifut a Mercedesnél, s erre alapozva az utóbbi hetekben sokan már Lewis Hamilton ferraris átigazolását vizionálták.

De nem eszik olyan forrón a kását, legalábbis az olasz sajtó szerint: a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy Hamilton már tárgyal szerződése megújításáról a Mercedesszel, és ha minden jól megy, kétéves hosszabbítást írhat alá, évi 45 millió eurós (kb. 15,1 milliárd Ft) gázsi kíséretében.

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, a brackley-i gárdán kívül más csapat még nem tudott bajnoki címet nyerni a V6-os hibridérában – a britet is csak Nico Rosberg tudta letaszítani a trónról, 2016-ban. Öt vb-címet szerzett tehát jelenlegi csapatánál idáig, jövőre pedig már a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel is kiegyenlíthet az örökranglistán.

Amennyiben megerősítést nyer a hír, Hamilton lesz az ötödik versenyző, aki legalább a 2021-es szezonra érvényes szerződéssel rendelkezik. Charles Leclerc, Max Verstappen, Sergio Pérez, valamint Esteban Ocon helye már biztos a Ferrarinál, a Red Bullnál, a Racing Pointnál, valamint a Renault-nál – közülük a leghosszabb időre Leclerc kontraktusa szól, 2024-ig.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315414228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása