Hivatalos: Leclerc 2024-ig a Ferrarié!

A Ferrari hétfőn bejelentette, hogy még öt évig biztosan Maranellóban marad Charles Leclerc.

190040_jap.jpg

Bejelentéssel hangolt a karácsonyi ünnepekre a Ferrari: a maranellói csapat ugyanis közölte, hogy példatlanul hosszú időre, egészen 2024 végéig meghosszabbítja Charles Leclerc kontraktusát. A monacói idén mutatkozott be a Ferrarinál, s habár másodhegedűs szerepet szántak neki, már első nekifutásra bizonyította, hogy megérdemelten kapott helyet az élcsapatnál. Annyira, hogy az év végi elszámolásnál le is győzte négyszeres vb-győztes csapattársát, Sebastian Vettelt, miközben hét pole pozíciót és két futamgyőzelmet szerzett.

„Nagyon örülök, hogy a Scuderia Ferrarinál maradhatok” – kommentálta a bejelentést a 22 éves monacói. – „Ez egy álomszezon volt számomra azzal, hogy a legnagyszerűbb csapatnak vezethettem. Már alig várom, hogy egy ennél is mélyebb kapcsolatot alakítsak ki a csapattal az intenzív és izgalmas 2019-es év után. Lelkesen várom, hogy mit tartogat számomra a jövő, már nagyon várom a következő szezont.”

Leclerc 2016-ban csatlakozott a Ferrari-akadémiához; még abban az évben megnyerte a GP3-at, egy évvel később pedig a Forma-2-es bajnoki címet is elhódította. Forma-1-es debütálását tavaly ejthette meg, és már egyetlen sauberes szezon elegendő volt ahhoz, hogy bizonyítsa tehetségét és rátermettségét a Ferrarinak. Korábbi híresztelések szerint már Leclerc első ferraris szerződése is 2022-ig volt érvényes, és úgy hírlik, hogy a megújított megállapodással már háromszor annyit fog keresni évente.

Security Check Required

null

Aligha meglepő, hogy Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is elismerősen beszélt az ifjú monacóiról: „Minden egyes versennyel egyre inkább egyértelművé vált a szándékunk, hogy meg akarjuk hosszabbítani a Charles-lal kötött szerződésünket. A mostani döntés értelmében pedig a következő öt szezonban is velünk lesz. Ez határozottan azt mutatja, hogy van közös jövője Charles-nak és a Scuderiának” – mondta.

„Charles már 2016 óta tagja a családunknak, az eredményei pedig büszkeséggel töltenek el minket, az akadémiánk miatt is” – tette hozzá. – „Ebből adódóan örömünkre szolgál bejelenteni, hogy még sok-sok éven át velünk marad, és biztos vagyok benne, hogy az Ágaskodó Paripa történelmében új oldalakat fogunk írni együtt.”

Vettel jövője egyelőre 2020 végéig biztos a Ferrarinál, a folytatás viszont már korántsem az számára: felröppentek ugyanis olyan pletykák az év folyamán, miszerint visszavonulhat a német, ráadásul az utóbbi időkben egyre hangosabbak a híresztelések Lewis Hamilton Ferrarihoz való igazolásáról is. Állítólag jövő májusban, a Spanyol Nagydíj környékén várható bejelentés Vettel kapcsán.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr615363406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása