Sajtóhír: Évekre magához láncolta Leclerc-t a Ferrari

Olasz lapértesülések szerint a Ferrari egészen 2024 végéig meghosszabbította Charles Leclerc szerződését.

190058_br.jpg

Egy sauberes szezont követően, 2019-ben vethette meg a lábát a Ferrarinál Charles Leclerc. A GP3 és a Forma-2 korábbi bajnoka valósággal berúgta az ajtót Maranellóban, az összesített pontversenyben le is győzte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt. A monacói nyerni tudott Belgiumban és Olaszországban is, emellett mindenkinél több pole-t szerzett a mezőnyben, szám szerint hetet.

Eddig is úgy lehetett tudni, hogy a Ferrari hosszú távon számol nevelt versenyzőjével; a Corriere dello Sport értesülései szerint 2024 végéig meg is hosszabbították Charles Leclerc szerződését, amely – korábbi híresztelések alapján – eddig is legalább 2022-ig volt érvényben. A lap úgy tudja, hogy a következő évtől a triplájára nő Leclerc fizetése, azaz körülbelül 9 millió eurót tehet zsebre évente.

Vettel kontraktusa a következő szezon végén jár le, de még az is kérdéses, hogy egyáltalán a Forma-1-ben marad-e a német, akiről az idei szezon folyamán többször is azt terjesztették, hogy visszavonul. Az év előrehaladtával olyan pletykák is felzendültek, miszerint Lewis Hamilton válthatja 2021-től Vettelt a Ferrarinál – a hatszoros világbajok találkozott is már a maranellói csapat elnökével, John Elkann-nal. Ha minden igaz, Vettel sorsa a jövő évi Spanyol Nagydíj körül dőlhet el.

FRISSÍTÉS: A Ferrari hivatalosan is megerősítette Leclerc szerződéshosszabbítását!

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615363380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása