Hivatalos: Verstappen hosszabbított, évekig a Red Bullnál marad!

A Red Bull kedden bejelentette, hogy 2023 végéig bebetonozta Max Verstappent.

ap-22bhqnqrd2111_news.jpg

Sokakat izgalomban tart, hogy 2020 végén számos versenyző szerződése kifut, és ezzel mozgolódások várhatóak a pilótapiacok. Idáig hosszabb távon Sergio Pérez és Charles Leclerc kötelezte el magát, kedden viszont Max Verstappen jövője is eldőlt: a holland elfogadta a Red Bull ajánlatát, így a 2023-as Formula–1-es idény végéig biztosan a Milton Keynes-i csapat versenyzője marad.

„Örülök, hogy meghosszabbítottam az együttműködésemet a csapattal. A Red Bull hitt bennem, és lehetőséget adott nekem arra, hogy bemutatkozzak a Formula–1-ben, amiért mindig is hálás leszek” – kommentálta a bejelentést Verstappen, aki a Hondával szövetségre lépő Red Bull-lal tavaly háromszor nyert. – „Az évek előrehaladtával egyre közelebb kerültem a csapathoz. Ilyen szenvedéllyel és teljesítménnyel pedig igazán élvezetes ennyire nagyszerű emberekkel dolgozni.

„A Honda is megjött a fedélzetre, az elmúlt tizenkét hónap pedig minden eddiginél több motivációt és hitet adott nekem annak kapcsán, hogy közösen nyerhetünk. Tisztelem, ahogyan együtt tud dolgozni a Red Bull a Hondával, és azt, hogy a maga részéről mindenki tesz azért, hogy sikeres legyen. Nyerni akarok a Red Bull-lal; a cél természetesen az, hogy együtt nyerjük meg a bajnokságot” – tette hozzá a holland.

Max Verstappen

Very proud and happy to announce that ome until 2023. We started this journey together and they have supported me from day 1. Red Bull Racing will stay my h... Honda Racing F1 coming onboard and the progress we have made over the last 12 months gives me even more motivation and the belief that we can win together.

Christian Horner örömteli módon fogadta Max Verstappen szerződéshosszabbításának hírét: „Fantasztikus hír, hogy a csapat a 2023-as szezon végéig kiterjesztette megállapodását Maxszal. Mivel a 2021-es szabályváltozások már a láthatáron vannak, a kontinuitásban rejlik a kulcs. Max bebizonyította már, hogy milyen értékes a csapat számára. Hisz az együttműködésünkben, amit motorgyártónkkal, a Hondával létrehoztunk. Örömünkre szolgál, hogy vele is hosszabbíthatunk” – mondta a csapatfőnök.

Verstappen 2014-ben csatlakozott a Red Bull nevelőprogramjához, a következő évben már megejthette F1-es debütálását a fiókcsapat Toro Rosso színeiben. A 2016-os Spanyol Nagydíjon előléptették az anyacsapathoz, de már rögtön az első versenyen győzött, majd további hét alkalommal állhatott a dobogó tetejére, legutóbb a tavalyi Brazil Nagydíjon. A holland – akit a Mercedesszel és a Ferrarival is szóba hoztak az utóbbi időkben – a bajnokságban is folyamatosan lépked előre, a 2019-es idényben harmadik lett az egyéni kiírásban.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3915397022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása