F1: Hivatalos, 2021-től visszatér a Mercedeshez a McLaren!

Megerősítette a spekulációkat McLaren, miszerint 2020 végén szakít a Renault-val, 2021-től pedig újra a Mercedes partnercsapata lesz 2014 után.

2019russiangrandprixfriday_ony4403.JPG

Az Orosz Nagydíj pénteki napján kaptak érdekes pletykák kapták szárnyra: a McLaren visszatérhet a Mercedeshez, mivel hiába futja 2019-ben az elmúlt évei legjobb szezonját a csapat, a Renault-motorok megbízhatatlansága visszafogja a csapatot a további előrelépésben.

A szombat reggeli órákban pedig újabb fejlemények láttak napvilágot, a McLaren ugyanis megerősítette, hogy nem hosszabbítja meg a Renault a 2020 végén lejáró szerződését, majd közölte, hogy a sportág új éráját jelentő következő, 2021-es szezonban már a Mercedes erőforrásaival tér vissza – a szerződés pedig egészen 2024-ig szól.

Korábban 1995 és 2014 között működött együtt a McLaren és a Mercedes, ezt az időszakot egy konstruktőri és három egyéni bajnoki címmel zárta a koalíció.

„Hosszú távú terveinket illetően ez a megállapodás egy nagyon fontos lépést jelent”

– kommentálta a hírt a McLaren elnök-vezérigazgatója, Zak Brown. – „Jelenleg mind csapatként, mind motorbeszállítóként a Mercedes a relevancia, úgyhogy teljesen természetes az, hogy kalandunk következő fejezetét ezzel a márkával együttműködve képzeljük el.”

„Ez a bejelentés tükrözi részvényeseink magabiztosságát, egyúttal egy fontos üzenet a befektetőinknek, a dolgozóinknak, a partnereinknek és a rajongóinknak: elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy visszajuttassuk a McLarent az élvonalba” – tette hozzá.

Hasonló gondolatokat osztott meg a wokingiak csapatvezetője, Andreas Seidl is:

„2021 egy fontos mérföldkő lesz a csapatunk számára, folytatjuk a felzárkózási tervünket. Most pedig, hogy már az alapvető elemek a helyükre kerültek, lehetővé válik számunkra, hogy megfelelően készüljünk fel az új érára.”

A McLaren a tavalyi évben kezdte meg együttműködését a Renault-val, miután szakított a Hondával, amellyel az előző mercedeses korszak után, 2015-től lépett szövetségre. A wokingiak tavaly nehéz évet zártak, de idén már verik a gyári csapatot, amely a folytatásban önmagára akar koncentrálni.

„Amióta kezdetét vette a partnerségünk, a McLaren a kilencedikről a negyedik helyre küzdötte fel magát a konstruktőri összetettben, így mindenképpen sikeresnek gondoljuk a kapcsolatunkat. A jövőt illetően azonban különbözőek a Renault és a McLaren elképzelései”

– mondta a Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul.

„Minden egyes tényezőt kiértékeltünk az elmúlt hetek folyamán. A 2021-es idény minden csapatnak kritikus lesz, ezért fontos számunkra, hogy precíz, tiszta képet kapjunk a versenytársak erősségeiről és ambícióról. Ez a döntés pedig a Renault elképzeléseit helyezi előtérbe, hogy egy olyan gyári csapattá váljon, amelynek az a célja, hogy visszatérjen az élmenők közé.”

Toto Wolff, a Mercedes főnöke örömmel fogadta a McLaren visszatérését, és reméli, hogy a gyári csapattal együtt a wokingiak is képesek lesznek harcolni a győzelmekért és bajnoki címekért.

„Örömünkre szolgál, hogy ismét a Mercedes családjában köszönhetjük a McLarent ezen új motorbeszállító megállapodás keretében” – mondta. – „Habár a két márkának van egy tekintélyre méltó közös múltja, ez a megállapodás a jövőben kilátásokról szól. A McLaren az utóbbi időkben letette újjászületésének alapköveit, idén pedig egészen elképesztő teljesítményt nyújt a Renault hajtásláncával.”

„Bízunk benne, hogy ez a hosszú távra szóló megállapodás egy újabb mérföldkövet jelent a McLarennek, melynek az a célja, hogy újra felvegye a harcot a sportág legjobbjaival, köztük a gyári csapatunkkal.”

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715180352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása