F1: Hamarosan újra összeállhat a McLaren-Mercedes?

Sajtóértesülések szerint egyre valószínűbb, hogy a McLaren 2021-től visszatér korábbi motorbeszállítójához, a Mercedeshez.

2019italiangrandprixsunday_2st1548.JPG

Habár a V6-os hibridéra első éveiben rendre csak szenvedő McLaren egyre fejlődik, főleg amióta Andreas Seidl átvette az irányítást a csapatfőnöki székben, a motorproblémák nem oldódtak meg Wokingban: a Red Bull csapatainál immár sokkal izmosabban és megbízhatóbban működő Honda-erőforrások lecserélése nem hozta meg a várt áttörést, ugyanis a Renault termékeinek megbízhatósága is hagy kívánnivalót maga után.

Noha a negyedik helyen áll a McLaren a csapatok bajnokságában, sok pontot bukott a motorok meghibásodása miatt, így a Motorsport.com információi szerint annak lehetősége is felmerült, hogy a wokingi gárda nem hosszabbítja meg a Renault-val kötött, jelenleg 2020 végéig érvényes szerződését, hanem visszatér a Mercedeshez, amely 1995 és 2014 között volt a csapat partnere.

Egyelőre kérdéses, hogy hogyan lehetne ezt kivitelezni, mivel az utóbbi időkben szigorítottak a szabályokon, aminek értelmében egy motorgyártónak csak külön engedéllyel lehet háromnál több ügyfélcsapata, és jelenleg a Mercedes kötelékében tartozik a gyári alakulat mellett a Racing Point és a Williams is – ráadásul a grove-iak nemrégiben jelentették be, hogy 2025-ig hosszabbítottak a németekkel.

Ennek ellenére a német Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy már a szerződést is aláírták a felek a 2021-től 2024-ig szóló időszakra, csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

Amennyiben tényleg belevág az újabb házasságba a McLaren és a Mercedes, a Renault ügyfélcsapat nélkül maradhat, kizárólag a gyári alakulatot látná erőforrásokkal – állítólag a franciák ezt nem is bánnák annyira, mert így jobban tudnának annak a fejlesztésére koncentrálni.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4915179270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása