F1: A következő években betonbiztos a Williams és a Mercedes együttműködése

Hosszú távon kötelezték el magukat egymás iránt a Williams és a Mercedes – a grove-i alakulat ötéves szerződéshosszabbítást írt alá a stuttgartiakkal.

ed8uusdx4aae83m.jpg

2014-ben, a V6-os turbókorszak elején kezdődött a Williams és a Mercedes kapcsolata, eredetileg 2020 végéig egyezett meg a két fél. Pénteken pedig bejelentették, hogy az együttműködés a Forma-1 következő érájában is folytatódik – a szerződéshosszabbítás értelmében a Williams 2025 végéig a Mercedes erőforrásait fog használni. Azonban sebességváltóból továbbra is a sajátját használja a grove-i együttes, ellentétben a Racing Pointtal, amely a Mercedes termékeit használja.

A brit csapat és a német gyártó kapcsolata mindig is harmonikus volt: a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff korábban résztulajdonos és igazgató volt a Williamsnél, illetve Nico Rosberg 2016-os váratlan távozására is közösen találtak megoldást – így került Valtteri Bottas a bajnokcsapathoz.

„Az elmúlt hat évben mesébe illő kapcsolatunk volt a Mercedesszel, amellyel eredetileg hét évre szerződtünk. Így örömmel tölt el minket, hogy 2021-től további öt évig dolgozhatunk együtt. A Mercedes a sportág legsikeresebb beszállítójának számít, és a továbbiakban is rendkívül versenyképes csomagjuk lesz. Az idő előrehaladtával barátok lettünk, nagyon várjuk a folytatást” – kommentálta a bejelentés hírét a Williams csapatvezető-helyettese, Claire Williams.

„A Williams az egyik legikonikusabb márka az F1-ben, ezért büszkeséggel tölt el minket, hogy motorsportos családunk tagjaként számolhatunk velük a jövőben” – tette hozzá a Mercedes részéről Toto Wolff. – „Biztos vagyok benne, hogy a független csapatok fényes perspektívák elé fognak nézni a 2021-től érkező költségvetési korlátozásokkal, szóval örülünk annak, hogy az új érában is folytathatjuk együttműködésünket a Williamsszel.”

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1415079738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása