F1: Leclerc legkésőbb jövőre világbajnok akar lenni

Eddig sem titkolta Charles Leclerc, hogy a Formula–1-es világbajnoki cím a célja, annak eléréséhez azonban most már ultimátumot szabott magának.

1900023_bel.jpg

Egyetlen sauberes szezont követően, tavaly mutatkozott be a Ferrarinál Charles Leclerc, és annak ellenére, hogy eleinte másodhegedűs státuszt szántak neki Sebastian Vettel javára, futamgyőzelmek és pole pozíciók számában is legyőzte a németet, sőt az év végi elszámolásban is előrébb végzett. Korábban a GP3-ban és a Formula–2-ben már bajnokká koronázták az ifjú monacóit, de nemrégiben elmondta, hogy rövidesen a Formula–1-ben is felérne már a csúcsra.

„Remélem, hogy 2020-ban meg tudom nyerni a bajnoki címet, de akkor is örülni fogok, ha 2021-ben lesz csak meg” – mondta a 22 éves versenyző az Autosport International 2020 rendezvényen. – „Nehéz lesz, ráadásul a 2020-as szezon nagyon fontos a csapatoknak: sok pénzt fognak fektetni ebbe az évbe, mert 2021-től jön a költségsapka.”

„Megpróbálok felkészülni 2021-re, amennyire csak lehet, az szerintem egy nagy év lesz. Bízom benne, hogy jó munkát végzünk majd, és olyan autót épít a csapat, amellyel lehet harcolni a bajnokságért” – tette hozzá reménykedve a kétszeres nagydíjgyőztes.

190031_can.jpg

Ami az idei évet illeti, a sajtóban terjedő pletykák alapján van miért aggódniuk a Ferrari szimpatizánsainak, hetek óta ugyanis arról szól a fáma, hogy a 2020-as autó mind a szimulátorban, mind a szélcsatornában egyelőre alulmúlja a várakozásokat. Leclerc ennek ellenére kitart a Ferrari mellett, amely iránt el is kötelezte magát 2024 végéig – úgy véli, hogy a mezőny legjobb csapatának vezet, ezt pedig eredményekkel szeretné használni.

„A cél az, hogy mindig a lehető legjobbra törekedjek, így ha nem is sikerül az, amit el akartam érni, csak nagyon kicsivel kerülök a maximum alá” – idézi Leclerc-t a PlanetF1.com. – „Alapvetően optimista dolog kijelenteni, hogy világbajnok akarok lenni, de mindig is nagyon magasak voltak az elvárásaim. Ennek megfelelően meg is próbálok minden tőlem telhetőt megtenni a győzelemért. Egyébként meg versenyző vagyok, ráadásul a legjobb csapatnál; csak azt akarom nyújtani nekik, amit érdemelnek. Ez pedig már rajtam múlik, a pályán végzett munkámon.”

Egyébként nemrégiben Charles öccse, Arthur Leclerc is csatlakozott a Ferrarihoz, pontosabban annak versenyzői akadémiájához, és a Formula Regional European Championshipben fog versenyezni a Prema színeiben.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215429388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása