Itt a vége, egy év után fuccsba ment az Aston Martin DTM-programja

Az R-Motorsport és az Aston Martin egyetlen szezon után kivonul a DTM-ből, mindössze két márka lesz a mezőnyben 2020-ban.

dtm-1566568124.jpg

A Mercedes távozása által hagyott űrt betöltése céljából négy Aston Martinnal csatlakozott a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyéhez a 2019-es idény elején. A brit márka nevével fémjelzett Vantage DTM-eket az R-Motorsport futtatta, ám a csapat hatalmas hátrányban volt az Audihoz és a BMW-hez képest az év folyamán, még csak top5-ös eredményt sem szerzett.

Az év végén a svájci csapat egy ismeretlen vevőnek el is adta mind a négy autóját, majd a motorépítésben közreműködött HWA-val is szerződést bontott. Eddig úgy tűnt, hogy privát BMW-kkel az R-Motorsport továbbra is a mezőnyben marad, ám pénteken váratlanul bejelentette, hogy – az Aston Martinnal egyetemben – nem indul 2020-ban a DTM-ben.

„Motorsportprogramunk újraértékelését követően arra jutottunk, hogy új prioritásokat kell meghatároznunk a jövőre nézve, és a DTM-es elkötelezettség már nem lenne számunkra megfelelő. Amint a 2020-as programunk kapcsán döntünk, azt a későbbiek folyamán ismertetni fogjuk” – nyilatkozta Dr. Florian Kamelger csapatvezető.

dtm-1563633776.jpg

„Ennek ellenére szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak, különösképpen Gerhard Bergernek és az ITR-nak, valamint Dieter Gassnak és Jens Marquardtnak, amiért szintén elkötelezték magukat a DTM iránt debütáló idényünk folyamán. Főként a BMW bizonyult rendkívül segítőkész partnerünknek” – tette hozzá.

A döntés értelmében csak két gyártó és 14 autó marad a rajtrácson 2020-ra, hacsak nem csatlakoznak további privát Audik és BMW-k. Utoljára 2011-ben volt példa arra, hogy csak két manufaktúra szolgáltatott autókat a DTM-nek, egy évvel a BMW beszállása előtt.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715426004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása