F1: Stroll tényleg kiveti a hálóját az Aston Martinra?

Sajtóértesülések szerint már csak idő kérdése, hogy bejelentsék, hogy Lawrence Stroll az Aston Martin többségi tulajdonosa.

_31i0825.jpg

A Bloomberg értesülései szerint a Racing Point Formula–1-es csapatát birtokló Lawrence Stroll már előrehaladott megbeszéléseket folytat az Aston Martinnal, a kanadai milliárdos – akinek vagyonát 2 milliárd fontra becsülik – mintegy 200 millió fontért (kb. 78 milliárd forint) vásárolhat magának részesedést a brit luxussportkocsi-gyártónál. Amennyiben sikerült nyélbe ütni a megállapodást, újabb névváltozás várhat az egykor Force Indiaként futott alakulatra.

Úgy hírlik, más érdeklődők is akadnak, például a WTCR-ben a Lynk&Có-n keresztül érintett Geely, amely résztulajdonosa a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek is. „Továbbra is tárgyalunk a lehetséges stratégiai befektetőinkkel olyan hosszú távú együttműködések kiépítésével kapcsolatban, amelyek tőkebefektetést is magában foglalhatnak” – tudatta nemrégiben egy közleményben a helyzet kapcsán az Aston Martin.

Az Aston Martin a Red Bull-lal kötött névadó támogatói megállapodása révén jelenleg is érintett az F1-ben, bár korábban – mielőtt még kihirdették volna a 2021-es szabálycsomagot – arról is szó volt, hogy gyári csapatot indítanának a királykategóriában a britek. Ehhez képest az is előfordulhat, hogy a Red Bullnak új főszponzor után kell majd néznie.

Fotó: Racing Point F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1615412612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása