F1: Aston Martinná alakulhat a Racing Point?

Lawrence Stroll, a Racing Point tulajdonosa újabb beruházásra készül sajtóértesülések szerint: a kanadai milliárdos az Aston Martinra teheti rá a kezét – újabb átnevezés vár a Forma-1-es csapatra?

_56i7458.jpg

A RaceFans és az Autocar kiderítették, hogy a Lawrence Stroll – Lance Stroll édesapja – vezette konzorcium ismét nagyobb befektetésre készül azok után, hogy tavaly átvették a Force India Forma-1-es csapatát – azóta a gárda Racing Point néven fut, jövőre pedig új gyárba költözik.

A megnevezett szakportálok úgy tudják, hogy Stroll fontolgatja, hogy bevásárolja magát az Aston Martinba, a luxussportkocsi-gyártó ugyanis a 2019-es év első felét 80 millió fontnyi veszteséggel zárta, miután részvényárfolyama a negyedére, 19-ről 5 fontra esett. Újabb, az ügy szempontjából kézenfekvőnek tűnő árulkodó jel lehet, hogy a brit márka épp tavaly húzott fel egy mérnöki központot Silverstone-ban, szinte közvetlenül a Racing Point szomszédságában. Stroll a RaceFans megkeresésére nem kommentálta a híreszteléseket.

Stroll könnyen bekavarhat így a Red Bull és az Aston Martin kapcsolatába, mivel a két cég közösen fejlesztette ki a Valkyrie névre hallgató hiperautót, ami a 2020/2021-es szezonban már rajthoz is áll a WEC-ben, vagyis az endurance-vb-n, így a Le Mans-i 24 óráson is.

Az Aston Martin utoljára hat évtizede versenyzett a Forma-1-ben, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. Amennyiben viszont Stroll-lal egyezségre jut a patinás márka, újra felbukkanhat a név a Forma-1-ben ez azonban a Racing Pointnak egy újabb névváltást, továbbá versenyzöld „köntöst” jelenthet.

Fotó: Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9915340380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása