F1: Leleplezte 2021-es autóját a Red Bull – képeken az RB16B

Kedden délben bemutatta utolsó, hivatalosan is Honda-motorral hajtott versenygépét a Red Bull. A színvilágban nincs változás.

si202102230041_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Múlt héten a McLaren és az AlphaTauri rántotta le a leplet 2021-es autójáról, ezen a héten pedig az Alfa Romeo kezdte sort. Kedden délben pedig a Red Bull folytatta azt az RB16B bemutatásával: az MCL35M és a C41 példáját követve a Milton Keynes-i gárda is valamilyen úton-módon igyekeztette érzékeltetni azt, hogy az idei év leginkább 2022 főpróbájának tekinthető, a szabályok minimális mozgásteret adtak ugyanis a változtatásokra.

A Red Bull esetében ezt fokozza, hogy szinte egy az egyben lemásolták a tavalyi dizájnt, már ami festést illeti, de valószínűleg az egyéb változások is leginkább a részletekben keresendőek. A napokban egyébként Christian Horner csapatfőnök az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy az elnevezés körüli anomália eredményeként az RB17-es kimarad a számozásból, jövőre az RB18-cal folytatódik majd a sor.

si202102230042_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Ennél nagyobb változást jelent, hogy élete lehetősége előtt állva Sergio Pérez lett Max Verstappen csapattársa, a mexikói néhány héttel ezelőtt el is látogatott a Milton Keynes-i csapat főhadiszállására, míg Alexander Albon a csapat DTM-programja révén, illetve teszt- és tartalékversenyzőként maradt az együttes kötelekében.

A folytatás sem ígérkezik unalmasabbnak a bikák számára, mivel a Honda az év végén kiszáll az F1-ből, a motorfejlesztések befagyasztása, valamint a japánokkal kötött megállapodása révén azonban 2024 végéig házon belül, az AlphaTaurit is ellátva viszi tovább a Honda motorját a Red Bull.

Pénteken a Ferrari csapatbemutatójával folytatódik a 2021-es előszezon, legközelebb várhatóan jövő hét kedden lepleznek le F1-es autót, viszont akkor kettőt is: az új Mercedes és az új Alpine is bemutatkozik aznap.

A 2021-es F1-es előszezon menetrendje:

Fotó: Thomas Butler / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616436646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása