F1: Hosszas huzavona után, de Hamilton hosszabbított a Mercedesszel

Ismét aláírt a bajnokcsapathoz a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, de csak egyetlen évre.

m255627.jpg

Idejét sem tudjuk már megmondani annak, mikor kezdett el szimatolni Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása körül a nemzetközi sajtó. Az első spekulációk még a 2020-as szezon kezdete előtt kaptak szárnyra, miszerint Hamilton rövidebb időre, ám magasabb bérért kötelezné el magát újra a Mercedesszel, ám a Daimler még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt eurómilliárdos nagyságrendű költségcsökkentést helyezett kilátásba, sőt az előszezon állóvizét a Mercedes állítólagos kiszállását rebesgető híresztelések zavarták meg.

A brit a csonka szezonban hetedik világbajnoki címét is megszerezte, a tárgyalásokat azonban többek között koronavírus-fertőzése is hátráltatta, ami miatt a Szahíri Nagydíjat is ki kellett hagynia, de még az abu-dzabi szezonzárón sem volt 100%-os az állapota. Időközben a növekvő bérigény mellett az is felmerült, hogy többször szeretne home office-ból dolgozni, továbbá jövőbeli csapattársa kilétét is megvétózná a brit – bárhogy is alakult, hétfőn végül pont került a már-már őrjítően hosszú folyamat végére.

Délben ugyanis megerősítették, hogy Hamilton egyezségre jutott a Mercedesszel, vagyis 2021-re is változatlan marad a Hamilton-Bottas páros – mialatt a Hamilton helyetteseként is helytálló George Russell árgus szemekkel várja a 2022-es előléptetést. A 36 éves versenyző szerződése viszont csak egy évre szól, derül ki a csapat közleményéből.

„Izgatottsággal tölt el, hogy kilencedik szezonomnak vághatok neki a Mercedesnek, csapatunk ugyanis már hihetetlen dolgokat ért el közösen, és várjuk, hogy ezekre a sikerekre építhessünk tovább úgy, hogy közben a pályán és azon kívül is fejlődünk” – idézi Hamilton szavait a Mercedes. – „Elkötelezett vagyok aziránt is, hogy folytassam utamat az autósport sokszínűbbé tételében a jövő generáció számára, és hálás vagyok a Mercedesnek, amiért támogat ebben.”

A brackley-i együttes persze már a jövő évi előzetes nevezési listán is Hamilton nevét tüntette fel, úgy látszik, nem alaptalanul. A csapat egy decemberi bejegyzésében Hamilton már nyomatékosította: „Azt tervezem, hogy itt leszek jövőre is. Itt akarok lenni. Úgy gondolom, csapatként még több mindent kell véghez vinnünk és elérnünk, a sporton belül mindenképp, de azon kívül még inkább.”

Szokatlan módon végül épp az utóbbi hetekben a visszavonulás gondolatával is kacérkodó címvédő jövője vált biztossá a legkésőbb (mármint hivatalosan), ezzel minden ülés elkelt a 2021-es szezonra, amely március 28-án, Bahreinben rajtol a tervek szerint. A Mercedes az idei autóját március 2-án fogja bemutatni.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4416349022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása