F1: Új festést villantott a Mercedes is – a rasszizmus miatt

Hétfőn váratlanul bejelentette a Mercedes, hogy 2020-ban a megszokott ezüst helyett teljesen fekete festésű autóval áll rajthoz a rasszizmus elleni harc jegyében.

m232285.jpg

Rövid időn belül már a második Formula–1-es csapat döntött úgy, hogy színt vált a koronavírus miatt csúsztatott szezonkezdet előtt. Múlt héten a Williams leplezte le megújult FW43-asát a főszponzor ROKiT-tal való szakítást követően, hétfőn pedig a címvédő istálló szánta el magát váratlan lépésre.

A váltás ezúttal az elmúlt hetek történéseihez kötődik, így megszokott, ezüst dizájnját feketére cserélte a Mercedes, ezzel is hangot adva a rasszizmus elleni harcnak, ezt erősíti a halón megjelent „End racism”, vagyis „Vessünk véget a rasszizmusnak!”- felirat is.

null

null

Az elmúlt hetekben a csapat versenyzője, Lewis Hamilton oroszlánrészt vállalt az esélyegyenlőség és a diverzitás hirdetésében, majd a bajnokság is saját kampányt indított a #WeRaceAsOne („Egyként versenyzünk”) hashtag alatt. A hatszoros világbajnok előbb „néma” riválisaira fakadt ki, a napokban pedig Bernie Ecclestone-nal keveredett szóváltásba, miután az F1 korábbi ura kijelentette, „a feketék sokszor rasszistábbak, mint a fehérek”.

Közleményében utalást tesz arra a brackley-i gárda, hogy a fekete köntös már egész évre a W11-esen marad, ahogy Hamilton és Valtteri Bottas is fekete tűzálló overált fog majd viselni, továbbá a sisakfestésükben is várható változás.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315973356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása