F1: Óriási slamasztikában a Williams, eladhatják a csapatot

Lesújtó adatokra derült fény a Williams éves pénzügyi beszámolójából. Szakított fő- és egy másik jelentős támogatójával is a grove-i csapat, ami akár idegen kezekbe is kerülhet.

barcelona-t01-wednesday4_1.jpg

Évről évre egyre aggasztóbbá válik a Williams helyzete, de 2018-ban még nyereséges volt a csapat. Az akkor 12,9 millió fontos profittal szemben tavaly viszont már jelentős, 13 millió fontos veszteséget könyvelt el a Williams, az F1-es bevételek 130,7-ről 95,4 millió fontra csökkentek, így a koronavírus-járvány és a 2020-as szezon rajtjának tolódása kimondottan rosszat tett a csapatnak, a Formula–1 költségcsökkentést szolgáló szabályozásainak ellenére.

A fejlemények ismeretében a grove-i alakulat be is jelentette a Twitteren, hogy azonnali hatállyal felbontják szerződésüket főszponzorukkal, a ROKiT-tal, noha a mobiltelefongyártó vállalattal már korábban megállapodtak egy öt évre szóló hosszabbításban. A Motorsport.com cikkéből kiderül, egy másik jelentős támogatójával, a ROK Drinksszel is lezárja együttműködését.

WILLIAMS RACING on Twitter

Williams can confirm it has terminated its sponsorship arrangements with ROKiT effective immediately.

Emellett a Williams közölte, hogy a csapat részleges vagy akár teljes eladását is fontolóra veszik egy új stratégiai irányzat keretében, más megoldás hiányában és az alakulat megmentése érdekében. Közleményükben hozzátették a grove-iak, folyamatosan várják az érdeklődőket. Technológiai és mérnöki ágazatuk, a Williams Advanced Engineering már korábban idegen kezekbe került.

A csapat támogatói körében bekövetkezett változásokkal összefüggésben közvetlenül az idény rajtja előtt mutatja be új festését a Williams – erősítette meg Claire Williams csapatfőnök-helyettes a Motorsport.com-nak. Jelen állás szerint július 5-én, az (első) Osztrák Nagydíjjal rajtol a 2020-as F1-es szezon.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7815728196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2020.05.30. 08:11:36

Egy darabig még megy az erőlködés az F1-ben, de pár év és lehúzzák a rolót.
Egyszerűen van 30 év alatti korosztályt világszerte nem érdekli az autósport.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása