Átmárkázott Renault: itt az Alpine F1-es gépe

Kedd délután az Alpine csapata is sort kerített 2021-es autója bemutatására, ám Fernando Alonso nem volt jelen a leleplezésén.

alpine-a521.png

Két autóbemutató is jutott a keddi napra: délben – vagyis inkább előtte – a Mercedes W12-es modelljét csodálhatta meg a nyilvánosság, a délutáni órákban az Alpine rántotta le a leplet Fernando Alonso és Esteban Ocon idei versenygépéről, mely az A521-es nevet kapta – a virtuális sajtótájékoztató minősége finoman szólva kifogásolható volt a YouTube-on (laggolt), az ezt nehezebben viselőknek viszont csak néhány percet kellett kibírniuk, a folytatás már a csapat fontosabb személyeinek megszólaltatásáról szólt.

Itt vannak az első képek is az Alpine A521-ről:

Hiányzott azonban a bemutatóról a láncszem egyik legfontosabb tagja: Fernando Alonso esetében az utazási korlátozások miatt igazoltnak tekinthető a hiányzása. Az Alpine már a múlt héten bejelentette, hogy a spanyol nem áll majd a sajtó rendelkezésére az előszezoni tesztek előtt, a szűkszavú közlemény azonban azonnali kombinációkat szült: sokan azt a következtetést vonták le – tévesen –, hogy a kétszeres világbajnok a múlt havi kerékpárbalesete miatt nem képes még kommunikálni. Ezt a spanyol egy videóüzenetében határozott megcáfolta, láthatóan az állkapcsát és a fogait is sikeresen helyreállította a korrekciós műtét:

Tavaly szeptemberben jelentette be a Renault, hogy a márka átstrukturálása az F1-es projektet is érinti. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai által komolyabban sújtott francia márka névleg öt év után mondott búcsút (ismét) a királykategóriának, a csapat viszont mégis a Renault-nál marad, csak Alpine néven folytatja működését. Átszervezték a felső vezetést is: Cyril Abiteboul távozott a teljes csoporttól, az Alpine elnökének pedig Luca de Meót, versenyigazgatójának Davide Briviót nevezték ki – utóbbi a MotoGP-világbajnok Suzuki csapatától igazolt át az F1-be. Abiteboul helyett az eddigi ügyvezető igazgató, Marcin Budkowski lesz az új csapatfőnök, ahogyan azt eddig is sejteni lehetett, de a bejelentésre csak most került sor.

Az akkori bejelentésnek megfelelően az elmúlt években megszokott sárga-fekete köntöst egy szinte teljesen kék festést váltotta, a január közepén bemutatott ún. téli dizájnból csak a francia trikolór és a nagy A-betű maradt meg. A bemutatók sorát szerdán az Aston Martin folytatja, csütörtökön a Haas, pénteken pedig a Williams lesz a soros.

A 2021-es F1-es előszezon menetrendje:

Fotó: Alpine

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816447852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása