F1: Abiteboul távozik a Renault-tól, új főnököt kap az Alpine

Újabb bejelentést szervezeti átalakításai kapcsán az Alpine, ezúttal arra derült fény, hogy – némiképp meglepő módon – Cyril Abiteboulnak semmilyen szerep nem jut a franciáknál a jövőben.

bd25-b52e-a812-43f8b4b69b03_b78264120dd92c62198c44b2102398487433f215.jpg

Miután az idei évtől Alpine-ként folytatja F1-es szereplését a Renault, a költségcsökkentések jegyében folyamatosan zajlanak az átszervezések a franciáknál – ennek egy újabb mérföldkövét jelentették be hétfőn: a Renault-csoport által kiadott közlemény értelmében távozik a Renault csapatfőnöki posztjáról Cyril Abiteboul, azonban az eddigi várakozásokkal ellentétben más szerepet sem kap a szervezeten belül, holott eddigi sajtóhírek alapján arra lehetett számítani, hogy valamilyen vezető státuszt kap az Alpine-on belül.

Abiteboult a Caterhamnél tett kétéves kitérője után, 2014-ben tért vissza a Renault-hoz ügyvezető igazgatóként, így kulcsszerepet játszott a francia márka 2016-os visszatérésben, miután visszavásárolták a Lotustól a gyári csapatot. Pozícióját várhatóan Marcin Budkowski veszi át, akinek a főnöke a Suzuki MotoGP-alakulatának csapatvezetői székéből múlt héten hivatalosan is felálló Davide Brivio lehet – elképzelhető, hogy az olasz szakember érkezését csak január 14-én jelentik be, amikor is az Alpine várhatóan megejti csapatbemutatóját.

Mindenekelőtt a Renault megerősítette, hogy stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója, Laurent Rossi tölti be az Alpine vezérigazgatói szerepkörét is, méghozzá azonnali, január 11-i hatállyal, és közvetlenül a Renault-csoport főnökének, Luca de Meónak fog jelenteni.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Renault F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8416384520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása