F1: Bekékül, átnevezik a Renault-t 2021-re

A Formula–1-es Olasz Nagydíj versenynapjának délelőttjén a Renault bejelentette, jövőre Alpine-ként tér vissza a rajtrácsra.

481f-bdf7-4133-4a85a28cc351_6044164def89a6b5b7ef514ec826ad12c3d2b81f.jpg

Az elmúlt hetekben, hónapokban nagy volumenű átszervezések mennek végbe a Renault-nál, a változtatások a franciák Formula–1-es projektjét is érintik. Mint azt vasárnap délelőtt közölte a gyártó, 2021-re Alpine-ra nevezik át a csapatot, az autók sárga köntösét pedig kékre, illetve a francia nemzeti lobogó színeire cserélik. Ez azt jelenti, hogy a Renault 2016-os gyári visszatérése után megint eltűnik a márkanév az F1-ből.

Legalábbis ami a karosszéria- és csapatnevet illeti, a Viry-Chatillon-ban gyártott erőforrások ugyanis a továbbiakban is Renault E-TECH néven futnak majd. Az Alpine nem ismeretlen a motorsportban, számos siker kötődik a márkához a Le Mans-i 24 órások és a ralizás révén, jelenleg is szerepel az endurance-világbajnokság (WEC) LMP2-es kategóriájában.

ehn6zpaxyae80ze.jpg

Azt már korábban bejelentették, hogy a következő évtől a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csatlakozik Esteban Ocon mellé, miután a francia versenyző mostani csapattársa, Daniel Ricciardo a McLarennél, a Ferrarinál Sebastian Vettelt váltó Carlos Sainz helyén folytatja.

Fotó: Renault F1 Media, Renault / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716191992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása