F1 - KIDERÜLT, MI LESZ A FORCE INDIA ÚJ NEVE

46641051_10156672101732936_840739122342526976_n.jpg

Pénteken, a késő esti órákban a Nemzetközi Automobil Szövetség közzétette a 2019-es Forma-1-es nevezési listát, amiből többek között megtudtuk azt, hogy mi lesz a Force India új neve, illetve milyen rajtszámmal tér vissza Robert Kubica és milyennel debütál Lando Norris, George Russell, valamint Antonio Giovinazzi. Mindeközben a Ferrari és a Haas csapatnevében is bekövetkezett némi változás.

Azt követően, hogy a Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll vezette konzorcium a 2018-as szezon felénél megmentette a csődtől és egyúttal átvette a Force Indiát, számítani lehetett arra, hogy előbb-utóbb változni fog a csapatnév, noha már az idény második felét is más néven, Racing Point Force Indiaként teljesítette a silverstone-i istálló. Az FIA pénteken este közzétette a jövő évi nevezési listát, és abból kiderült, hogy a csapat elhagyja a nevéből a Force Indiát, és Racing Point F1 Teamként folytatja.

Ami meg a teljes csapatneveket illeti, a Ferrarinál és a Haasnál történt némi változás – az idei év folyamán kötött névadói szponzori megállapodásokból kifolyólag az olasz istálló Scuderia Ferrari Mission Winnow, a negyedik F1-es szezonjukra készülő amerikai gárda meg Rich Energy Haas F1 Team néven fog futni tovább.

Azonban nem csak ezekre derült fény a dokumentumból. Megtudtuk, hogy az újoncok közül Lando Norris a #4-es – ami korábban Max Chiltoné volt –, George Russell a – tesztek során is használt – #63-as, Antonio Giovinazzi pedig a – korábban Adrian Sutil által használt – #99-es rajtszámot választotta. Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy Alexander Albon melyik számmal fog versenyezni, de ez nem is csoda, mivel az angol-thai pilóta Toro Rossóhoz való érkezését csak a hét korábbi felében jelentették be.

A kilenc év után a Forma-1-be visszatérő Robert Kubica Williams-Mercedesén meg a #88-as rajtszámot láthatjuk majd, ami korábban Rio Haryanto autóján bukkant fel. A lengyel kapcsán az is kiderült, hogy a támogatói hátterét a PKN Orlen névre hallgató lengyel olajvállalat biztosítja – állítólag a kontraktus 10 millió dollárról szól.

A 2019-es F1-es nevezési lista:

Csapat Motor Pilóták Rajtszámok
Mercedes-AMG Petronas Motorsport Mercedes Lewis Hamilton
Valtteri Bottas
#44
#77
Scuderia Ferrari Mission Winnow Ferrari Sebastian Vettel
Charles Leclerc
#5
#16
Aston Martin Red Bull Racing Honda Pierre Gasly
Max Verstappen
#10
#33
Renault Sport Formula One Team Renault Daniel Ricciardo
Nico Hülkenberg
#3
#27
Rich Energy Haas F1 Team Ferrari Romain Grosjean
Kevin Magnussen
#8
#20
McLaren F1 Team Renault Lando Norris
Carlos Sainz Jr.
#4
#55
Racing Point F1 Team Mercedes Sergio Pérez
Lance Stroll
#11
#18
Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari Kimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi
#7
#99
Red Bull Toro Rosso Honda Honda Daniil Kvyat
Alexander Albon
#26
#??
Williams Racing Mercedes George Russell
Robert Kubica
#63
#88


Fotó:
Racing Point F1 Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414407422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása