F1 - FÉNY A HORIZONTON: MEGMENEKÜLT A FORCE INDIA

sergio_perez_f1_grand_prix_hungary_practice_bwzcxtlwdqjx_1.jpg

Valamennyi nemzetközi médium hivatalos információk alapján kedden este arról számolt be, hogy a Force India csapatához kijelölt csődbiztosok elfogadtak egy ajánlatot, amely egy, a Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll által vezetett konzorciumtól érkezett – ez pedig a silverstone-i bázisú Forma-1-es gárda és több mint 400 munkavállaló megélhetésének megmentését jelenti!

A Magyar Nagydíj hétvégéjén bombaként robbant a hír, miszerint csődeljárás alá került a Force India Forma-1-es csapata, miután az jelentős összegben halmozott fel adósságokat a Mercedesszel, Sergio Pérezzel, valamint további befektetőkkel szemben. Ezzel pedig kérdésessé vált a folytatás a konstruktőri bajnokságot az előző két szezonban a negyedik helyen záró istálló számára. Azonban kedden este megerősítették, hogy azt követően, hogy egy befektetői csoport, amelynek vezetője a Williamsnél versenyző Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll, összeült a gárda ügyvezető igazgatójával, Otmar Szafnauerrel, valamint további vezetőségi tagokkal, a kanadai milliárdos egy olyan ajánlatot tett, amelyet a csődeljárást lebonyolító cég, az FRP Advisory megfelelőnek talált – ezzel a Force India minden bizonnyal megmenekült, még ha ezzel új tulajdonosok kezébe is került.

Stroll édesapja mellett a befektetők névsorában tudható a szintén kanadai üzletember Andre Desmarais, a Monaco Sports and Management-hez tartozó Jonathan Dudman, a divat világában üzletileg jártas John Idol, a telekommunikációs szakzsargon John McCaw Jr., a pénzügyi szakértő Michael de Picciotto, valamint Lawrence Stroll üzlettársa, Silas Chou.

lawrence_stroll_f1_grand_prix_bahrain_eknn3vyffjnx.jpg

Ezen megállapodás révén a hitelezők ki lesznek fizetve, illetve a csapat mind a 405 alkalmazottja megtarthatja az állását.

„Ez a végkimenetel bebiztosította a Force India jövőjét a Forma-1-ben, aminek köszönhetően csapatunk újra teljes kapacitással üzemelhet. Örülök, hogy egy befektetői konzorcium támogatását elnyertük, amelynek tagjai hisznek bennünk csapatként, s látják azokat a megfontolást érdemlő üzleti potenciálokat, amelyekkel a Force India jelenleg is rendelkezik a Forma-1-ben, s a továbbiakban is rendelkezni fog. Ezen befektetésnek köszönhetően fényes jövő áll előttünk” – kommentálta a hírt Szafnauer.

„Ezúton pedig szeretnék köszönetet mondani Vijaynek, a Sahara Csoportnak és a Mol-családnak minden támogatásért, valamint azért, amiért a hátukon cipelték a csapatot, ameddig erőforrásaik engedték” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

S egészen biztos, hogy nincsenek mellébeszélések Szafnauer nyilatkozatában, mert az elmúlt hetekben annyira súlyossá vált a helyzet a csapaton belül, hogy már a fejlesztésekre sem volt likviditás, sőt még a Haas is megsajnálta a Force India hányatottá vált sorsát…

esteban_ocon_f1_grand_prix_hungary_qualifying_rgoixyooanyx.jpg

Az pedig egyáltalán nem mondható meglepetésnek, hogy a csapat átvételének hátterében Strollék állnak, ugyanis a napokban több sajtópletyka is megjelent ennek kapcsán, s innen szinte már borítékolható a következő lépés, miszerint Lance Stroll a következő évben valószínűleg már nem a Williamst képviselve áll rajthoz a Forma-1-ben, hanem a Force India színeiben. Igaz, nem a Forma-3-as Európa-bajnok és egyszeres F1-dobogós kanadai versenyző édesapja volt az egyedüli érdeklődő – a nemzetközi médiumok értesülései szerint két amerikai és egy brit ajánlat is érkezett a csapat megvételére.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2614167941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása