F1 - POTENCIÁLIS F2-BAJNOK A WILLIAMS EGYIK 2019-ES PILÓTÁJA

dptr_mzx4aavs2m.jpg

Pénteken délelőtt váratlanul bejelentette az egyik versenyzőjét a Williams, a Forma-2-es bajnoki cím legfőbb várományosának, George Russellnek a személyében.

dptdx9mucamz4da.jpg

Kettőre növekedett a nullversenyes újoncok számára a 2019-es rajtrácson: Lando Norris után a brit ifjonc egyik legfőbb ellenfelére, a regnáló GP3-as és a potenciális Forma-2-es bajnok George Russellre is lecsaptak. Pénteken, a Williams Racing ugyanis megerősítette a 20 éves pilótát egyik 2019-es versenyzőjeként, aki a híreket a hivatalos sajtóközleményben így kommentálta: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhatok, amely akkora presztízzsel és örökséggel rendelkezik, mint a Williams. Köszönetet szeretnék mondani Claire-nek és mindenki másnak a Williamsnél, amiért döntésükkel nekem szavaztak bizalmat, Totónak és a Mercedes csapatának a GP3-as és a Forma-2-es pályafutásom során nyújtott támogatásért. Rendkívül izgatottan várom, hogy elkezdhessem a közös munkát Grove-ban, és megtegyem az első lépéseimet Forma-1-es versenyzőként. Alig várom a jövő évi melbourne-i hétvégét és azt, hogy csatlakozzak a Williamshez, ahol mindnyájan egy izgalmas és új kaland kezdetében hiszünk.”

Russell, aki 2014-ben megnyerte a McLaren Autosport BRDC címet, az idei évben a Mercedes és a Racing Point Force India autóját is pályára vihette, de ennek, az elszántsága, és a nevelőszériákban produkált sikerei ellenére úgy tűnt, hogy a Forma-1-es pilótasüllyesztőben köthet ki. Ugyanis az élcsapat még júliusban leszögezte, hogy 2019-re is marad Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kettőse, mialatt a silverstone-i gárda esetében szinte 100%-os biztossággal kijelenthető a nyár folyamán végbement tulajdonosváltás tudatában, hogy jövőre Lance Stroll és Sergio Pérez vezethetik majd a rózsaszín párducokat.

lance_stroll_f1_grand_prix_japan_qualifying_weauw897tzkx.jpg

Csak kérdés, hogy ennek a több évre szóló lehetőségnek is mennyire örülhet majd valójában Russell, ugyanis a Williams idei szezonjára semmilyen pozitív jellemzőt nem lehet aggasztgatni, ennek megfelelően a nagy múlttal bíró grove-i csapat az utolsó helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban annak dacára, hogy, mint az tudjuk, a belga versenyhétvégét megelőzően lenullázták a Force India világbajnoki egységeit. Eleinte a közvélemény a Williams megosztó pilótaválasztására fogta a csapat ilyen szintű mélyrepülését, de miután még a korábbi Forma-1-es futamgyőztes, Robert Kubica is egyértelművé tette, hogy az FW41-es kvázi vezethetetlen, már jóval kevesebb ujj mutatott a tavalyelőtti Forma-3-as Európa-bajnok Stroll és a GP2-ben két összetettbeli bronzérmet is szerző Sergey Sirotkin felé.

Russell leigazolása kapcsán a Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams elmondta, hogy a csapatnál mindig is próbálták segíteni és fejleszteni a fiatal tehetségeket, a Mercedes-junior brit pedig tökéletesen illeszkedik ebbe az elméletbe, majd a következőket tette hozzá: „George már most nagy tekintélynek örvend a paddockban, aki egy olyan versenyző, akinek a pályafutását egy ideje már figyelemmel kísértük. A vele eddig együtt töltött idő alapján hisszük, hogy nagyszerű lesz a csapatunk számára; az elkötelezettsége, a szenvedélye és az odaadása alapján pontosan ő az, akire szükségünk van.”

_ony5008_4476524.jpg

Azt egyelőre még homály fedi, hogy ki lesz Russell csapattársa, de a sajtópletykák azt rebesgetik, hogy a második ülésre jelenleg a komoly orosz támogatói háttérrel rendelkező Sirotkin a legesélyesebb, aki mellett egy másik oroszt, Artem Markelovot, valamint a Forma-1-es visszatéréséért továbbra is harcoló Robert Kubicát is szóba hozták a csapattal. Ennek a helyzetnek a legnagyobb vesztese nyilvánvalóan Esteban Ocon lehet, aki már hónapokkal azt hangoztatta a sajtóban, hogy a Williams lehet az utolsó mentsvára azt illetően, hogy 2019-ben is a Forma-1-ben maradhasson – így viszont csak a kispad marad a 2015-ös GP3-bajnoknak?

A pénteki bejelentés értelmében hivatalosan már csak négy ülés maradt a száguldó cirkuszban: nem jelentették még be a Force India-ülések, valamint a Williams és a Toro Rosso második ülésének sorsát.

WILLIAMS RACING on Twitter

Announcing... #WelcomeGR63 https://t.co/lPRKGlKvi7

Fotó: Williams Racing, Zimbio, FIA F2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014297495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása