F2 - RUSSELL A BAJNOKI CÍM KAPUJÁBAN
Forma-2 2018: Szocsi - Sprintfutam

_54i1391_4475487.jpg

A Mercedes Forma-1-es juniorja magabiztosan szerezte meg idei hatodik győzelmét, amellyel már csak egy hajszál választja el őt a Forma-2-es bajnoki címtől. A 21 körös versenyt a változékony időjárási körülmények bolondították meg.

37 pontra lógott el az egyéni összetett élén George Russell, az ART Grand Prix versenyzője azt követően, hogy az oroszországi sprintversenyen a futamgyőzelem mellett a leggyorsabb kört is bezsebelte – így a Mercedes patronáltja akár már a főversenyen bebiztosíthatja a bajnoki címet két hónap múlva, Abu Dhabiban.

Russell alig néhány kanyar alatt felzárkózott az ötödikről a második pozícióba, többek között annak köszönhetően, hogy Alessio Lorandi és Nicholas Latifi balesete miatt azonnal pályára kellett küldeni a biztonsági autót – az 5-ös kanyarban történt incidensért a futam után el is meszelték a Trident újonc olasz pilótáját: öthelyes rajtbüntetést kapott a következő versenyre.

Az újraindításnál a fordított rajtrácsos pole-ból indult Nirei Fukuzumi nem igazán tudott acélos tempót diktálni, aminek révén Russell és Sérgio Sette Câmara is gyorsan megelőzte a japán Arden-pilótát.

Nem sokkal később viszont elkezdett szakadni az eső, ami után Niko Kari és Jack Aitken is kicsúszott, a mezőny apraja-nagyja kijött a depóba, és esős gumikra váltott. Csak a Charouz versenyzői, Antonio Fuoco és Louis Delétraz döntöttek úgy, hogy kockáztatnak, s kint maradnak a pályán slickeken, reménykedve abban, hátha rövidesen eláll az eső.

dovz0edxgaebln4.jpg

Azonban az olasz és a svájci nem sokáig örülhettek a vezető pozícióknak, ugyanis Russell rövidesen utolérte, majd megelőzte őket – innentől fogva meg az ART britje érinthetetlennek bizonyult. Több mint 7 másodperces előnnyel szerezte meg idei hatodik győzelmét Sette Câmara és a DAMS-os Alexander Albon előtt.

A thai pilóta hiába próbálkozott előzéssel az előtte haladó carlinos brazillal szemben, ellenben Nyck de Vriesszel, aki szerencsével járt Artem Markelov ellen csatázva, és negyedikként látta meg a kockás zászlót. Mögöttük Roberto Merhi (Campos Racing), Fukuzumi és Dorian Boccolacci (MP Motorsport) tették teljessé a pontszerzők névsorát – az újonc francia az utolsó körben előzte meg a nyolcadik helyért Fuocót.

Lando Norris számára a második verseny is katasztrofálisan alakult. Noha a kezdő etapban felzárkózott a 18.-ról a 12. helyre, de előbb kapott egy boxutca-áthajtásos büntetést, amiért a felvezető kör folyamán átlépte a biztonsági autós vonalat, majd Arjun Maini kiütötte a versenyből – ezzel a brit carlinosnak, aki jövőre már a McLaren Forma-1-es csapatát fogja erősíteni, végleg szertefoszlottak a bajnoki esélyei; az indiai versenyidejéhez meg utólag hozzáírtak 10 másodperces, amivel tizenötödikként rangsorolták.

Lorandin és Mainin kívül még Karit büntették meg, amiért a rajt után, a 2-es kanyarban megszegte a pályahatárok vonatkozó szabályokat – az MP finn újonca az arab főfutamra három rajthelyes büntetést kapott.

A sprintfutam végeredménye:

f2_2018_rus_r2.jpg

Fotó: FIA Formula 2 Media 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6514273681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása